Märkligheter

Det finns vissa saker som är svåra att förstå i handboll.

Man får inte stå i målområdet när man gör mål. Men ändå så är det mer regel än undantag att mittsexorna ligger i målområdet eller rent av tar flera steg inom målområdet och ändå blir målen godkända. Och det är rätt många mål som godkäns under matcherna fast spelarna trampar på linjen.

Det är inte tillåtet att dra i tröjor men det görs hela tiden. Tröjorna kan till och slitas sönder i bitar utan att det blir en enda avblåsning.

Och man ska åka ut om man slår någon i ansiktet men ibland så blir det bara gult kort.

Det är rätt svårt att förklara för de som inte är inbitna handbollsfantaster.

Men det märkligaste av allt är antagligen offensiva fel eller stürmerfoul (och då menar jag inte den här bloggen). Det känns som om domarna i Sverige har svårt att bedöma när de ska blåsa eller ej. Ibland så räcker det att nudda en motståndare för att man ska bli avblåst. Ibland kan man fullständigt mosa motståndaren utan att det blir ett domslut från domarna. Och det underlättar om man skriker något samtidigt som motståndaren rör vid en. Det ökar chansen betydligt att få med sig domslutet. Men det blir lätt lite fånigt när försvararna ropar högt utan att det är någon som helst kroppskontakt.

Vi som gillar handboll brukar bl a säga att det är så skönt att man inte filmar i handboll. Men just när det gäller offensiva fel så filmas det i varje match. Jag blir faktiskt lite oroad. Med tanke på hur svårdömt handboll är så skulle det bli fullständigt omöjligt för domarna att döma om filmandet skulle öka.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0