Ödesmatcher

Nu i seriens slut blir nästan alla matcher viktiga. Idag så säkrade Kristianstad slutspelsplatsen men det gick ju inte helt problemfritt mot H43 som stretade emot riktigt bra i 3/4-delar av matchen. Spelar H43 på det viset klarar man kontraktet i kvalspelet.

Och Lugi vann klart i måste matchen mot RIK och har därmed helt plötsligt ett bra läge för att nå slutspel. Om man nu inte snubblar mot Caperiotumba eller Hammarby som antagligen är beredda att göra allt för att undvika nedflyttning. Sponsorerna bjuder på inträdet när Lugi möter Caperiotumba. Men även om det är gratis så är jag rädd att det ändå inte kommer så många till Arenan. Så jag lär väl bli lika besviken som vanligt över Lundabornas oförmåga att stötta sitt lag.

Och i den verkliga ödesmatchen så vände Caperiotumba ett underläge till seger. Inte helt oväntat. Nu har verkligen Hammarby kniven på strupen. Är Hammarbys tid i rampljuset slut nu? Jag är inte säker på att man klarar av att komma tillbaka om man åker ur. Det lite märkliga är att Lugi faktiskt kan avgöra vilket lag som åker ur om man nu skulle förlora mot ett av lagen. 

Lugis damer fick däremot stryk idag hemma mot Heid. Det kanske berodde på att Sabina Jacobsen skadade sig under matchen. Känns lite oroande om Lugi är så beroende av Sabina. Men det var kanske en nyttig förlust, en sk väckarklocka. Man måste ju trots allt anstränga sig för att nå SM-finalen.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0