Olika kval

Truppen för herrarnas OS-kval offentliggjordes igår. Det var väl inga större överraskningar men det är kul att Tobias Aren ges chansen att visa upp sig. Det känns också vettigt att bara ha två målvakter med i truppen och att Mattias Gustafsson är tillbaka. Andreas Nilsson må vara en talang men EM visade att han fortfarande saknar en hel del för att lyckas internationellt.

Det känns lite otäckt med kvalet. Jag får lite dåliga vibbar. Det är tur att Sverige har hemmaplan för Ungern och Makedonien är inga lätta lag att slå. Men det vore ett stort misslyckande om man inte skulle kunna klara av bli tvåa. Det hade varit riktigt roligt att ha två landslag i OS. Hoppas nu att Scandinavium fylls trots att matcherna också går på tv. 

Kval känner nog flera lag idag. Kommer Hammarby ändå att behålla sin elitlicens? Kommer man att ha något att spela för idag mot Lugi? Vilket lag åker ut direkt? Och klarar Lugi av att behålla sin slutspelsplats eller går Drott förbi? Det är tre intressanta matcher. 

Men det finns fler matcher som är intressanta. Det ska bli kul att se hur Malmö står sig mot Guif. Och hur Kristanstad står upp mot Alingsås. Två matcher som ger en fingervisning om hur det kan gå i slutspelet.

Elitserien känns ibland som en lång transportsträcka men nu är snart slutspelet här. Det är dags att verkligen prestera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0