Derbydags igen

Nu är det inte många timmar kvar till ännu ett Skånederby mellan Lugi och Ystad. Lugi har ju revansch att kräva från den snöpliga sista matchen i förra säsongens kvartsfinal när domarna avgjorde till Ystads fördel. Men det gäller ju att spela bättre än i söndags mot Malmö för att det ska gå vägen. Lugi behöver t ex våga lite mer. Det känns rätt ovisst även om Ystad börjat lite blekare än Lugi. Lugi har tre spelare som är osäkra: nyförvärvet Hippe, mittsexan Leijonberg och målvakten Christensen. Den sistnämnde är väl den som skulle saknas mest.
 
Som vanligt så märks det inte att det är något derby på gång idag. En minimal artikel i Sydsvenskan är allt. Ingen annons, inget annat. Med Sävehofs match mot Kiel på näthinnan så inser man hur lång väg svensk handboll har gå innan ett lag kan ha 11 000 på läktarna match efter match.
 
Sävehof gjorde det förövrigt riktigt bra mot Kiel tyckte jag, även om det blev stryk med 10 bollar eller vad det nu blev. Jag tyckte inte att man visade någon överdriven respekt. All heder åt Partillegänget. Men Kiels första uppställning är ruggigt bra.
 
Förstår mig fortfarande inte riktigt på veckans lag i SVT. Vad går man efter? Det känns fortfarande rätt slumpmässigt vilka som kommer med. Men denna gång tycker jag i alla fall att några kändes rätt. Hammarbys tränare och Lugis målvakt kändes givna. Och att Robert Andersson var tillbaka är ju rätt att lyfta fram. Men vad gjorde Kristian Meijer där? Sen är det ju kul att notera att de som tas ut i laget ofta underpresterar direkt efter. Undrar om Axnér kan komma att tas ut om det fortsätter att gå bra för Lugi eller om det tar emot för mycket. Sticker man ut och blir uppmärksammad så blir en och annan också avundsjuk.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0