Dansk toppmatch

Satt och såg matchen mellan KIF Köpenhamn och Skjern i lördags. Det var inte vilken match som helst. Skjern hade inlett serien lysande medan KIF knappt hade lyckats besegra några av seriens sämsta lag. Kritiken var hård om att KIF tränade för lite och framförallt för att köpenhamnarna tränade för sig själva på Själland och Koldingkillarna för sig på Jylland. Det var nog många som bänkat sig för att få se KIF få storstryk. Och storstryk blev det men det var Skjern som fick torsk med 11 bollar. KIF var fullständigt överlägsna.
 
Som svensk var det kul att både se och höra vilka hyllningar Kim Andersson fick. Kommentatorerna kallade honom för en av de tre bästa spelarna i världen och att danskarna kunde känna sig lyckliga för att få chansen att se en sådan stjärna i den danska ligan. Med Kim i laget så var guldchansen stor. Och han var också bäst på plan med åtta mål och ett otal assist till flera mål. En roligt detalj var att det viftades med svenska flaggor i publiken. Kan aldrig tänka mig att hejaklacken till ett danskt lag någonsin tidigare använt sig av den blågula-flaggan. Lukas Karlsson var inte heller dålig så man kan prata om en svenskdag. Men frågan är om jag inte ändå blev mest imponerad av Kasper Hvidt. Hur kan han fortfarande efter alla dessa år fortfarande utstråla samma vilja och glöd? Blir han aldrig mätt på handboll?
 
Hemma slog Skåne Halland med 2-0. Ystad krossade Drott och Kristianstad slog Aranäs. I den sista matchen gick återigen Hedero Lucau in och spikade igen totalt. Han landade väl på 71 % i räddningar. Här har Kristianstad tydligen gjort en lysande värvning. Att Alingsås skulle slå Skånela var väntat. Skånela kommer att få det tufft. Likaså var det också väntat att Sävehof skulle slå Skövde.
 
Ikväll spelas
Må 24/9 19:00 HK Malmö - Redbergslids IK Baltiska Hallen
19:15 VästeråsIrsta HF - Hammarby IF HF Bombardier Arena
 
Det blir tufft för Malmö. RIK är bra i år. Undrar hur många som kommer och ser matchen? Ikväll är det ju samtidigt derby mellan HIF och MFF, men matcherna spelas faktiskt inte samtidigt så det skulle kunna gå att se på båda.
 
Och jag undrar om inte VästeråsIrsta vinner mot Hammarby som börjat bättre än väntat. Men nu har nog VästeråsIrsta vant sig vid det högre tempot och det kan räcka till vinst.
 
Som skåning så ser jag fram emot nästa måndag. Då har vi två heta derbyn.
Må 1/10 19:00 HK Malmö - Ystads IF HF Baltiska Hallen
19:00 Lugi HF - IFK Kristianstad Fofsparbankarena A
 
Det ska bli häftigt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0