KIF Köpenhamn ångar på

Det var dags för ännu en toppmatch i Danmark idag. KIF Köpenhamn mötte svensklaget Ålborg. Och än en gång så var KIF Köpenhamn överlägsna. Den danske tv kommentatorn konstaterade att KIF tar död på all spänning i serien. Men än har man inte mött BSV så det finns kanske ett lag som kan göra motstånd. Ålborgs svenskar var riktigt bleka. Johan Sjöstrand blev tidigt utbytt med utan att ha gjort en enda räddning. Jan Lennartsson var totalt anonym. Tobias Arehn märktes i alla fall genom att göra några tekniska fel. Johan Jacobsson gjorde några mål men tar för sig alldeles för lite. Niklas Barud fick bara spela de sista minuterna när matchen var avgjord och lyckades då göra något mål.  
 
KIF Köpenhamn är ett märkligt samarbete. Vi pratar verkligen om en kulturkrock. Jylland och Köpenhamn är arvfiender. Det är stad mot land, Själland mot Jylland. Men på samma sätt som man verkar ha fått ihop ett spelarkollektiv så verkar man även ha fått ihop en publik som stöttar. Jag har svårt att tänka mig att det inte skulle bli guld i år.
 
Frågan är om Sävehof tar guld i år. Idag blev det ännu en förlust. Vem hade före säsongen trott att Hammarby skulle kunna slå Sävehof? Men det gick ju idag. Hammarby har verkligen gjort en rivstart i år. Det är en riktig överraskning. Men spel i Champions League sliter och det kommer att kosta Sävehof fler poäng under säsopngen.
 
Nu börjar jag ladda inför två derbymatcher. Lugis damer mot H65 i morgon och Lugis herrar mot Kristianstad på måndag. Det blir häftigt.
 
Och för övrigt anser jag att sajten Svenskhandboll bör göras om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0