Semifinaldags

Så är vi äntligen framme vid semifinalerna. Drott är helt klart på G. Det blir tufft för Lugi och jag är inte helt säker på en vinröd finalplats. Tycker inte att valet var så enkelt som Axnér tyckte igår. Det är inte samma Drott nu som tidigare i serien. Tror inte heller att vilan för Lugi har gjort laget gott. Lugi brukar ha svårt att komma igång efter speluppehåll. Det lär bli fler än tre matcher innan det är klart.
 
Kristianstad borde kanske tacka domaren som blåste bort ett regelrätt Alingsåsmål för att ge Alingsås ett frikast i slutminuten. Känns ju så där när domarna avgör matcher. Kristianstad bör vara möra efter holmgången mot Alingsås. Vilka rysarmatcher det blev mot Alingsås. Tror det innebär att Sävehof kommer att vinna rätt komfortabelt mot de orangea. Sävehof kan mycket väl fixa finalplatsen på tre matcher.
 
Även om jag tycker att Lugi och Drott känns helt öppet så tror och hoppas jag på en final mellan Lugi och Sävehof.
 
Lugis damer fick ju en enkel resa i går. Jag var ju orolig för att nerverna skulle spöka för Lugitjejerna och så går man in och fullständigt krossar Eslöv. Vilket taggat försvarsspel Lugi hade! Dessutom hade man minst tre spelare sjuka vilket inte gör saken sämre. Eslövs anfallsspel havererade fullständigt. Det gjorde nästan ont att se. Vilken bra publiksiffra förresten igår. Kul att det kom fler än 2000 åskådare. Eloge också till Eslövpubliken som satte färg på stämningen, trots att det gick så tungt för laget.
 
Sävehofs val av H65 var väntat. Det är ju också det smartaste beslutet. Skuru är det enda lag som kan hota Sävehof. Och av H65 och Lugi så är Lugi laget som kan slå Skuru. Så har Sävehof flyt så slår Lugi ut Skuru och då är guldet garanterat i hamn. Lugi slår aldrig Sävehof i en final.
 
Det kan alltså mycket väl bli två finaler mellan Lugi och Sävehof, men Skuru får väl ändå räknas som favoriten till finalplatsen.
 
Vilken skandalöst dålig tv-sändning som SVT lyckades prestera igår. Är rätt trött på SVT: s nonchalanta attityd till handboll. Det får ju inte inträffa att man sände större delen av matchen från Kristianstad med ljudet från Lugi mot Eslöv. Den första delen av herrmatchen som envisades man också med att visa repriser baklänges. Det hade aldrig inträffat om man visat hockey eller fotboll. Gillar inte heller att man sänder från två matcher samtidigt. Det blir varken hackat eller malet. Varför inte visa båda matcherna efter varandra? Känns som om handboll bara är en billig utfyllnad i tablån för SVT.
 
Nu är dags att ladda för morgondagens semifinalmatch!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Nils Petter

Jag såg dig inte i Arenan igår! Varför?

2013-04-15 @ 12:55:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0