Slutspel

Visst var det en riktig slutspelsmatch igår mellan Lugi och Drott. Det blev som jag misstänkte att Drott skulle bli en svår nöt att knäcka för Lugi. Det var intensivt, stundtals högt tempo och småfult. Och som vanligt i svenska handbollsmatcher ett domarpar som inte höll måttet. Blir inte domarstandarden sämre och sämre för varje år?
 
Lugi verkade trots allt ha mått gott av speluppehållet och hängde hyfsat med i det tempo som Drott drog upp. Men det märktes att Drott mer var inne i slutspelet och det var logiskt att Drott vann första halvlek. Men Lugi kom tillbaka som ett nytt lag i andra halvlek. Men frågan är om inte Lugi vann på grund av att Drott inte riktigt orkade matchen igenom. Självklart måste det ha slitit att spelat fem matcher mot Ystad varav den avgörande i lördags.
 
Så roligt det var att se ungdomarna Olof Skäremo och Felix Kasch komma in och prestera på det viset som de gjorde. Ingen av dem verkade tagna av matchens allvar. Frågan är om inte Kasch var den som mest bidrog till att Lugi började vända på matchen. Starkt av Axnér att våga välja ungdomarna.
 
Kul också att trotjänaren Johan Fohlin har fått chansen i slutspelet. Igår utsågs han till Lugis bäste spelare.
 
Mindre roligt var det att upptäcka att Lugi inte har blivit mycket bättre på att spela i numerärt överläge. Spelet blir fortfarande fullständigt förlamat och händelselöst. Drott vände på matchen i första halvlek när Drott fick ett antal utvisningar på rad. Då rasade Lugis anfallspel ihop och det blev en 10 minuters period utan mål framåt. Hur svårt kan det vara?
 
Ulf Sivertsson sa efter matchen att det fanns detaljer att förbättra i Drotts spel. Och försvarsspelet i andra halvlek var ju inte det bästa. Men det finns även detaljer att förbättra i Lugis spel. Marcus Cleverly har fortfarande inte övertygat i mål. Värvningen har fortfarande inte betalat av sig. Det är som om Cleverly har tappat i matchtempo. Han är hela tiden några frustrerande tiondelar för sen i varje räddning. En bidragande orsak till Lugis vinst var bytet till Espen Christensen i målet. Matchtempot och försvarsspelet kan också höjas ett snäpp till.
 
Ett beröm till gårdagens publik. Igår var det för första gången under säsongen ett riktigt tryck under hela matchen. Och det bidrog också till Lugis vändning. Det kändes lite som om Drottspelarna vek ner sig i publiktrycket. Hade dock uppskattat om Lugis lilla klack orkade heja en hel match. Som det är nu så sitter man helt tyst flera gånger under matcherna.
 
Enligt Sydsvenskan så var Lugi glada över att man kunde komma överens med Drott om att flytta nästa match till måndagen den 22/4. Men jag antar att Drott själva jublar åt att få ytterligare två dagar att vila upp sig och slicka såren. Räkna med ett heltaggat Drott i returen. Jag blir inte förvånad om Drott kvitterar i matchserien trots att Lugi vunnit fyra matcher i år mot Drott.
 
 

Kommentarer
Postat av: N P

Och en del supporter har inte ens vinröd tröja på och rör inte en min under hela matchen!

2013-04-17 @ 21:46:56
Postat av: Lars

Läste ett citat som jag tycker passar bra in här:
”De enda människor som aldrig misslyckas är sådana som aldrig försöker”

2013-04-18 @ 10:44:54
Postat av: Kalle

Eller att få säga vad man tycker. Det är demokrati.

2013-04-18 @ 18:57:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0