Stål i blicken

Axnér sa att Lugispelarna skulle gå ut till med måndagsmatchen med stål i blicken. Men det blev nog inte så mycket stål när det kom till kritan för matchen blev jämnare än vad många, inklusive undertecknad, hade trott. Jag är imponerad av Hammarbys sätt att inte vika ner sig utan kämpa ända fram till slutet. Vilken härlig moral Hammarbykillarna hade. Men Lugis moral är inte så dålig den heller och bättre än på många år. Antar att laget får tacka Axnér för detta. Han verkar besitta ledaregenskaper som är ovanliga med Lugimått mätt.
 
Lugi lär välja vinnaren mellan Drott och Ystad och det gör att jag börjar hoppas på en SM-final för Lugi. Tanken känns verkligen ovan, men angenäm. Vi Lugister är inte vana med framgångar och det känns som om Lugi med tanke på sin fina ungdomsverksamhet borde ha nått fler framgångar i seniorsammanhang än vad man gjort.
 
Kristianstad har förvånansvärt nog hamnat i brygga och har kniven på strupen. Nu krävs två raka vinster för att inte åka ur. Det blir tufft. Alingsås verkar ha full koll på Kristianstads ibland lite stabbiga anfallsspel och verkar ha fått övertaget. Kan bli så att den andra semifinalen blir mellan Sävehof och Alingsås. Vilken chans för revansch för Mikael Franzén! Även om det är gamla nyheter så kan jag inte låta bli att ta upp att Franzén som bekant fick kicken med följande motivering av Peter Möller enligt Partille Tidning för ett år sedan: " Det var en felvärvning, sånt händer. Vi var medvetna om att det var en oprövad tränare, men vi hade hoppats att laget skulle vara längre fram vid det här laget. Det taktiska har fallit djupt, det märks för de initierade och därför tog vi in Kent-Harry (Andersson) för ett år sedan för att stötta upp, säger Peter Möller. Han menar att det är spelarna som ligger bakom framgångarna och att Mikael Franzén inte tillfört något nytt till laget."
 
Det kan ju vara så att det inte bara var ett felvärvning att ta Franzén till Sävehof. Det kan också ha varit ett felbeslut att kicka honom. Han vann trots allt guld med Sävehof och visar nu i Alingås att han är en bra tränare. Det var svårt att förstå Sävehofs beslut förra våren och det har verkligen inte blivit lättare att förstå skälet. Det är inte utan att jag hoppas att Alingsås går till final. När man gillar att vara kaxig som Peter Möller verkar göra så är det kul för andra att få täppa till käften.
 
Mina favoritdamer i norr, Boden Handboll, förlorade tyvärr första matchen mot RP med 23-17. Boden ledde med 11-9 en bit in i andra halvlek när RP helt plötsligt gör 8 raka mål och går upp till 17-11 och sen var matchen körd. Hoppas Boden kommer igen nu.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: FEL FEL

Tack gode gud att du har fel här ang Boden Handboll
Boden Handboll IF blev 6:a i allsvenskan och spelar där
Man fick friplatsen när Örebro hoppade av och förvaltade den till en sjätteplats

Däremot förlorade Bodens BK HF som är en annan Boden förening kvalet mot RP

2013-04-03 @ 17:15:54
URL: http://www.bodenhandboll.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0