El Clasico

Igår möttes Lugi och Ystad IF. Det som vi skåningar ibland kallar för El Clasico. Och det blev rätt så hett och intensivt som vanligt. Det var en av de roligaste matcherna för publiken på länge och minsann tände inte lundapubliken till på slutet. Det hör inte till vanligheterna. Det är dessutom inte så lätt att få tryck i hallen eftersom den inte är byggd för att skapa stämning. Min önskan om att Ystadfansen skulle komma besök besvarades. Det är alltid kul när Ystadfansen är på plats.
 
Och publiksiffran på 2300 är inte alls dålig. Och på måndag kommer Kristianstad. Då bör det komma minst lika många åskådare.
 
Större delen av matchen kändes Lugi som det bättre laget och man satt och väntade på rycket. Men Lugi fick aldrig en större ledning än två mål. Det berodde delvis på ett taggat och bra Ystadförsvar. Man jobbade verkligen i djupet och gick ut och smällde på Lugis skyttar. Det hade Lugi svårt att hitta en lösning på. Men det berodde också på att speldirigenten Anders Hallberg i Lugi inledde passivt och tveksamt. Det var ju typiskt att jag samma dag lyfte fram honom i den här bloggen. Men Anders kom tillbaka i slutet och på det hela så gjorde han som vanligt en bra match. I mitten av andra halvlek så spikade Ohlander igen Ystads mål och Ystad gick ikapp och förbi och ledde ett tag med fyra bollar. Då kändes matchen avgjord i Ystads favör. Men Lugi bytte ut Cleverly och satte åter in Christensen i målet. Och då var det hans tur att spika igen. Lugi lyckades komma ikapp. Sen hade lagen chans att avgöra matchen i slutet men oavgjort kändes trots allt som ett rättvist resultat. 
 
Kanske avgjordes matchen när Lugi bytte in Cleverly i andra halvlek. Han kom aldrig upp i samma standard som Christensen. Men det var kanske en bra investering för framtiden att låta honom spela. Men än har han inte varit bättre än Joakim Svensson som förvisades bort från laget.
 
Men en sak som Lugi måste få ordning på snabbt är spelet när man är övertaliga. För det fungerar ju inte alls och har inte heller gjort så under säsongen. Varje gång motståndarna åker ut så blir spelet passivt och långsamt. Det spelas ut till kanter som inte vågar ta avslut. Det spelas in till linjespelare som inte är frispelade. Det skjuts utifrån i fel lägen. Det är inte mycket som fungerar. Summerar man alla perioder under säsongen när Lugi var övertaliga så är jag inte säker på att man vunnit dessa.
 
Min vana trogen tänker jag klaga, även om det med största sannolikhet inte betyder något. Det finns väl ingen i Lugi som läser den här bloggen. Denna gång tänker jag ta upp försäljningen av 50/50-lotterna. Varför kan Lugi inte få bättre ordning på försäljningen? Det är ett mysterium och ett underbetyg när man match efter match ligger på runt 10 % sålda lotter i förhållande till publiksiffran. Det handlar ju trots allt om pengar in till föreningen. Det håller inte att några enstaka barn går runt i trapporna och säljer. Det blir aldrig fler än dem som sitter vid trapporna som köper. Man ska naturligtvis stå vid entrén eller i närheten av kioskerna. Och man måste vara fler som säljer. Får man inte mer snurr på försäljningen kan man lika gärna lägga ner idén.  
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Massucci

Guldet ska hem, till LUGI IGEN! kom igen nu alla trötta j*****. nu samlar vi krafter till slutspelet o geR lugi ett jävla stöd! AVANTI LUGI!

2013-03-02 @ 05:51:32
Postat av: Jesper

Riktigt fint tryck i Baltiska hallen i fredags! Mer av den varan från LUGI-publiken! Espen var kung!

2013-03-02 @ 19:15:43
Postat av: Gt

Javisst har det hänt lite på publiksidan. Lund brukar vara stendött och det är enkelt att vinna läktarmatchen med 50-100 tillresta supportrar. Nu var det bra tryck i El Classico. I Ystad har det även blivit mkt bättre och även om IFK kom med en hel del flaggor så försvann de i ljudkulissen när hemmapubliken drog igång. Nästa år lundaderbyn igen. Då blir det ännu bättre tryck i Lund. Varför detta uppsving? Jämn serie och det faktum att IFK K visar hur en publik kan och skall vara. Det har smittat av sig. Sänder samtidigt en tanke till topplaget i Partille som helt saknar lokalt intresse kring laget.

2013-03-03 @ 11:27:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0