Handboll på tv

Måste bara än en gång föra fram hur bra jag tycker Axnér är som expert. Han är analytisk, intelligent, stundtals bitande vass, rolig och framförallt vågar han säga vad han tycker. Finns ingen bättre bisittare när tv visar handboll. Han slår även professor Hellgren. Enda problemet uppstår när han sitter bredvid stolpskottet Daniel Kristiansson. Skillnaden i intelligens och handbollskunskap blir då alldeles för uppenbar och det blir nästan förnedrings-tv av det hela.
 
Axnér betecknade Daniel som bandyexpert på vilket Daniel svarade att han ändå bör klara av att kommentera handboll. Men nej, det gör du inte. Trots flera matcher i bagaget vid det här laget så vet han fortfarande inte vad domartecknen betyder. Han har ingen aning om domarna dömer mål eller frikast. Han vet överhuvudtaget ingenting om vad som händer på plan. I jämförelse är SVT: s Roger Blomqvist rena geniet. Det är ett hån mot alla som gillar handboll att låta Daniel kommentera. Fattar inte hur Axnér står ut.
 
Ryssland var illa ute mot Brasilien igår. Det är antagligen snart dags att varna för brassarna i hemma-OS. De blir bättre hela tiden och har ett rätt ungt lag. Vissa av Brasiliens inhemska spelare borde vara intressanta för klubbar i Europa. Mitt sexan var t ex en trevlig bekantskap. Ryssland lär väl nu få möta Slovenien och då tar väl VM slut för ryssarna. Men det känns ändå som om Ryssland är på väg tillbaka.
 
Tyskland vann rätt komfortabelt mot Makedonien som inte är lika bra utan sin hemmapublik. Det är bra för handbollen som helhet om det går bra för Tyskland i år. Handbollen behöver de tyska sponsorpengarna. Egentligen är det viktigt att det går bra för de fyra stora handbollsländerna: Tyskland, Frankrike, Spanien och Danmark.
 
Island spelade förvånande jämnt mot Frankrike igår. Frankrike känns hittills inte lika bra som vanligt. De är på samma halva som Danmark och Kroatien. Vilket av dessa tre lag som går till final känns helt öppet. Ulrik Wilbek har varit orolig för försvarsspelet och har tagit in Kasper Nielsen i truppen. Och mycket riktigt så blev försvarsspelet bättre i matchen mot Tunisien. Ut åkte istället Nöddesbo vilket innebär en försvagning framåt. Men det tyckte antagligen Wilbek att det var värt. På andra halvan känns vägen däremot krattad för Spanien. Kan inte tänka mig annat än att Spanien kommer till final.
 
Montenegro vann inte en enda match. Hur fasen kunde de slå ut Sverige i kvalet???
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0