Lite av varje

Det är lite surt att Sveriges herrar inte är med i årets VM, men med tanke på landslaget kvalitet just nu så är det väl lika bra. Såg idag Danmarks B-lag på halvfart förnedra Montenegro som besegrade Sverige i VM-kvalet. Och om man då även tänker på hur klent Sverige spelade i EM-kvalet under hösten och mot Tyskland för några dagar sedan så står det fullständigt klart att Sverige idag är sämre än på många år. Och då har vi ändå inte rosat marknaden de senaste 10 åren. Det står jag för även om det blev oavgjort mot Tyskland idag.
 
Vi står oss slätt utan Kim Andersson, Jonas Källman, Magnus Jernemyr m fl. Tyvärr får man konstatera att nuvarande landslag inte håller måttet. Risken är stor att vi även missar nästa års EM. Och nu kommer ett rätt magsurt inlägg.
 
Stenbäcken må ha gjort med sina mått mätt en bra insats, men han håller inte internationellt. Det är inte utan anledning som han nöter bänk i Melsungen. Han är tyvärr alldeles för orörlig och tveksam för att spela i ett landslag. Men om man undantar Kim Ekdahl du Rietz så finns det väl inte många alternativ som vänster nio. Marcus Olsson är bra men frågan är om han inte är för liten och tunn för att funka. Men jag tycker att han borde få chansen.  Han har faktiskt inte gjort bort sig i landskamperna mot Tyskland. Tobias Aren däremot tror jag inte är tillräckligt stabil mentalt.
 
Och vem ska ersätta Kim Andersson? Johan Jakobsson må ha en lysande fysik och ett bra skott men vad hjälper det när han inte kan träffa målet? Det håller inte att missa målet helt och hållet i vartannat skott och i försvaret verkar han helt vilsen. Albin Tingsvall är inte en man för landslaget. Han är väl med för att Staffan Olsson varit hans tränare.
 
Och på mittsex verkar alla tro på heffaklumpen Andreas Nilsson. Men hittills har han inte i någon landskamp visat att han är framtiden. Jag tror betydligt mer på Jesper Nielsen. Man måste faktiskt vara rörlig och spänstig för att lyckas och den förmågan verkar Andreas sakna helt och hållet.
 
Och vem som ska bli vår nya mittnia? Jim Gottfridsson? Ja, kanske om några år när han fått lite mer tempo i kroppen, men han platsar inte just nu, Och det gör inte Patrik Fahlgren heller. Och Lukas Karlsson är ju alltid skadad. Här måste vi nog vänta in Gottfridsson eller varför inte Jesper Konradsson?
 
Zachrisson på höger sex blir nog ingen landslagsspelare. I alla fall inte förrän han inser att man måste ge järnet i landslaget. Det går inte att lalla omkring på halvfart och tro att talangen räcker till internationellt.
 
På målvaktssidan står vi dock bra rustade. Appelgren, Palicka, Sjöstrand m fl är alla bra.
 
Första matchen mot Tyskland spelades i Växjö och på tisdag möter landslaget Island i Helsingborg. Lugi brukade tidigare hälsa publiken välkommen till en av norra Europas bästa handbollsarenor. Men den tiden är länge sedan förbi. Malmö, Kristianstad och Helsingborg har alla bättre arenor i Skåne. Sen kan man lägga till Halmstad och alla hockeyarenor så inser man att Lunds arena inte ens i södra Sverige ligger bland de bästa.
 
Island lär vinna enkelt mot Sverige på tisdag.
 
Såg H65: s damer möta Sävehof idag. Och när jag hör Niklas Harris coacha så inser jag att jag fortfarande inte förstår hur Lugi kunde sparka honom och ta in Dragan Brljevic. Vilken skillnad det är på tränarna! När Harris pratar om att trycka, ha kul, våga och tro på sig själv så skulle Dragan istället ha skällt ut spelarna efter noter. Det är skillnad på en tränare som bygger upp och en som raserar. Medan H65: s spelare är harmoniska och glada så tycker Lugis spelare enligt uppgift mest att altt är jobbigt. Det skulle vara intressant att få veta hur Lugis ledning resonerade när man kickade Harris. Räckte det verkligen att Sabina Jacobsen och hennes mamma Alice var missnöjda med Harris? Med Lugis Vinröda principer i ryggen så borde man ha valt en tränare som jobbar i linje med principerna och inte tagit in en tränare med förlegad syn på ledarskap.
 
Apropå Lugi så var det härligt att se herrarna klassa ut Sävehof i mellandagarna. Vilket försvarsspel från Lugis sida! Det märktes att Axnér var tillbaka igen. Lika oförklarligt som det var när Lugi petade Harris var det när Sävehof kickade Franzén. Bagarn lär väl få max två år sen är han inte kvar längre i Sävehof. Sävehof är inte längre solklara favoriter till SM-guldet. Lugis herrar däremot kan mycket väl nå en SM-final. I alla fall om Anders Hallberg håller sig frisk. Han kunde gott också få chansen i landslaget.
 
Lugi damers dubbla vinster mot Västerås var välkomna. Nu är nog slutspelet säkrat.
 
Som vanligt har Lundaspelen bjudit på den roligaste handbollen som jag sett den senaste tiden. Det går inte att undvika att både bli rörd och hoppfull när man ser alla barn och ungdomar som spelar handboll. Även om det går tungt för landslagen just nu så finns det en framtid i de unga spelarna.  
 
 

Kommentarer
Postat av: lugiklacken

seriöst sturmerfaul!
2 snabba frågor bara!

1.Gick inte Harris kontrakt ut?
2. Var inte Tomas tillbaks redan i 1a matchen mot Sävehof??

2013-01-06 @ 19:39:26
Postat av: Anna

sturmerfaul sover du med Harris ?

2013-01-06 @ 20:07:54
Postat av: Freddezoor

Skojar du med att skälla ut är det för att Dragan är från Balkan? Han ger 96or chansen och med de stora spelare som Lugi har så borde dem få vissa krav från tränaren Dragan Brljevic. Han har ett ungt lag som han ger chansen och dem tar den. Harris är bra men Dragan har gett laget en helt annan bredd än vad dem haft tidigare med Dragan så har försvaret blivit allt tuffare och sedan fick dem äntligen spela final ifjol. H65 Höör är ett lag som tar Lugiföredettingar och snor åt sig Jasmina Djaponovic och även några danskor. Skaffa egna profiler är mitt svar på det. Lugi vågar. Tingsvall har om han vill och det är inte på grund av Staffan.

2013-01-14 @ 09:07:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0