Publiksiffror

Svenskhandboll utropar glatt att publiksiffrorna ökar igen. Man skriver att klubbarna har lyckats att vända den negativa trenden från de två senaste åren. Men fullt så lysande är det inte. Känns nästan lite pinsamt att skriva att det är klubbarna som lyckats vända trenden när lyftet i stort sett bara gäller en enda klubb. Ökningen kan man faktiskt till största del tacka Kristianstad för, vilket man borde ha nämnt. För hur många andra lag har ökat sina siffror? Ta bort Kristianstads hemmasnitt på över 3.900 så ser det inte lika just ut för handbollen.
 
Axnér uttalar sig i Skånska Dagbladet om att han var besviken på VM. Inget lag imponerade i VM. Kan hålla med till del. Spelet i VM och EM är inte lika bra som till OS. Och skälet till detta vet vi ju alla. VM och EM går för tätt, vilket leder till att flera spelare tackar nej samtidigt som de som ställer upp är slitna. Vill man öka kvaliteten och intresset så måste man börja spela VM och EM var fjärde år. Men jag tycker nog att Spaniens försvarsspel var en positiv överraskning. Ryssland, Tyskland, Slovenien och Brasilien överraskade också positivt. Nog fanns det bra saker i VM också.
 
Men hur länge ska vi behöva dras med IHF: s president Hassan Mustafa? Det sticker i ögonen att ha en genomkorrumperad ledare för den internationella handbollen. Vad tillför han? Kan inte låta bli att citera honom från IHF: s hemsida: "Handball is a diamond, which should be polished in order to become a brilliant." Vad är det för trams? Snacka om floskler.
 
Undrar förresten vad den gamle bloggaren Avbytarbänken tyckte om att arrangörerna spelade musik när Spanien anföll under VM-matchen? Det kändes faktiskt minst sagt partiskt.
 
Lugi dam har förlängt kontraktet med Dragan Brljevic. Lugi uttalar sig lyriskt över det försvarsspel han lyckats förmedla till spelarna. Jag är som bekant inte lika förtjust. Tror fortfarande att valet av Dragan kan komma surt efter. Hans ledarstil kan mycket väl leda till flykt från Lugi när det gäller ungdoms- och seniorspelare. Även om han lyckas få fram ett antal kvalitativa spelare så kan dessa mycket väl bli väldigt få.
 
Kul att H65 fortsätter att plocka poäng i damernas elitserie.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: david

Läs här hur ungdomarna "vantrivs" hos Dragan. Nu får du sluta!!

http://www.nsk.se/article/20130131/SPORT/701319961/1127/-/landslagsdebut-for-elinore-johansson

2013-01-31 @ 17:15:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0