VM final

Just nu råder värsta finalfebern i Danmark. Danska TV2 snackar upp matchen från kl 12.00 idag. Något som skulle vara fullständigt otänkbart i svensk tv. Men det säger mycket om hur stor handbollen är i Danmark och jag kan inte hjälpa att jag känner en hel del avundsjuka. Tänk att få uppleva samma intresse i Sverige! Det är något att längta efter.
 
Egentligen är det mycket märkligt att handbollen inte har slagit igenom på samma sätt i Sverige med tanke på alla framgångar som landslaget har haft under åren. Det beror på bristande kompetens från handbollens sida men också på den förbannade hockeyn. Så länge hockeyfantasterna i allmänhet och inom SVT i synnerhet bestämmer så kommer handbollen att få snålt med tv-tid.
 
Men det är bara att kämpa på. Med framgångar så kommer också mer uppmärksamhet.
 
Hur går det nu i finalen? Jag ska antagligen inte ge mig på att tippa. Har ju gjort flera felbedömningar. Trodde ju att Kroatien skulle slå danskarna men det hade de kanske gjort om inte Duvnjak hade varit magsjuk i semifinalen. Jag dissade också tyskarna i början av turneringen och sen går de in och överraskar. Det är lite pinsamt.
 
Spansk handboll gillar jag inte heller. Tycker att anfallsspelet är alldeles för stabbigt och statiskt. Men det offensiva försvarsspelet är ju lysande när det funkar. Jag hoppas och tror att Danmark vinner. Spelar man den roligaste handbollen bör man vinna. Och jag tror att Danmark är favoriter. Men lite speed ska man väl kunna såga sig igenom det spanska försvaret. Och bakåt tror jag att danskarna kommer att täppa till. Spanien kommer att få svårt att göra mål. Jag tror alltså på en relativt målsnål match som blir jämn och där Danmark vinner med något mål. Och så blir det väl tvärtom ;-)
 
Herrarna elitserie smygstartade igen med Hammarbys vinst mot Alingsås. Hammarby fortsätter att överraska. Märkligt! Känns lite konstigt att börja se elitserien igen efter all VM-handboll. Det är trots allt viss skillnad på kvalitet. Som Lugifan så är den stora frågan om Lugi ska tappa under våren så som man brukar göra eller om man kan ligga kvar uppe i toppen?
 
I damernas elitserie så börjar sju lag rycka loss från övriga och går mot en säker slutspelsplats. Idag spelar Västerås och H43. Om Västerås vinner så ligger Heid och H43 sex poäng efter laget på sjunde plats.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0