Ingen ko på isen

Jag var ju nojig i onödan. Inte fanns det en ynka risk för att missa EM för herrarna. Ett taggat försvar med Karlsson/Jernemyr och en säker Sjöstrand i mål räckte för att enkelt slå Ukraina. Och sen var saken klar. Vinsten mot Holland var lika övertygande. Det känns skönt att det i alla fall blev ett landslag i ett mästerskap till vintern.
 
Tyckte att spelarna skötte sig bra överlag. Har varit rätt tveksam till Patrik Fahlgrens plats, men han var ju bra mot Holland. Men även om han blommat upp lite i Melsungen så tycker jag att han är för ofarlig själv för att spela i landslaget. Tycker att Lukas Karlsson kunde fått mer speltid, men de minuter han fick imponerade inte heller.
 
Anton Halén stärkte helt klart sina chanser till nya landslagsuppdrag även om han var lite osäker i försvaret.
 
Kändes lite märkligt att Sabina Jacobsen fick pris som årets damspelare. Hon har väl knappt gjort en landskamp i år. Men hon har gjort en bra säsong i Danmark och blev vald till klubbens bästa spelare. Valet av Tobias Karlsson var däremot helgjutet. Det är han väl värd.
 
Även om det kanske inte är så bra för handbollen som helhet så kan jag ändå inte låta bli att bli lite skadeglad över att Tyskland missade att kvala in till EM. Det sved säkert. Men risken är ju stor att handbollen nu tappar en hel del sponsorpengar.
 
Lottningen till EM sker på midsommarafton av alla dagar. Sverige är rankade i lottningsgrupp 2. Vi slipper därmed möta Frankrike, Island och Tjeckien i gruppspelet. Det känns skönt. Vet inte vilka lag vi ska hoppas på att få möta men en grupp med Serbien, Sverige, Vitryssland och Österrike känns överkomlig. Hoppas nu att Sverige spelar i Köpenhamn så att det blir enkelt att åka över och stötta. Att finalen ska gå i Herning, Jesper Nöddesbos födelseort, känns däremot så där.
 
Från svenska Wikipedia: "Herning är en dansk stad i Hernings kommun, belägen i Region Midtjylland i centrala Jylland. Kommunen täcker en yta på 1 323,5 km² och har 86 348 invånare (2011), varav 46 873 invånare (2012) i själva staden. Befolkningstillväxten har varit kraftig det senaste ett och ett halvt seklet; år 1840 bodde 21 personer i Herning. Tidigare fanns en omfattande textilindustri i staden. Tillkomsten av den grundas på en tradition av ylleproduktion i hemmen, som fanns redan innan områdets hedar blivit uppodlade. Senare blev Herning även järnvägsknut."
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0