Lite ur ett lundaperspektiv

Lugi skriver glatt på hemsidan att Lugi är populärt bland tv-tittarna. Man skriver:

LUGI är ett populärt lag att visa på TV. Under det här året har inte LUGI varit i TV-sändning i inte mindre än ca 23 tim med totalt ca 38 miljoner TV-tittare 

TV-tiden har fördelats i stora drag enligt följande:  

LUGI Dam har visats nästa 17 tim med 17,7 miljoner TV-tittare varav . Av detta har ca 8 tim sänts från hemmaarenan Färs- och Frosta Sparbank Arena med ca 7,8 miljoner TV-tittare.  

LUGI Herr har visats i ca 6 tim och 15 min med ca 20, 4 miljoner TV-tittare. Sändningen från Lund har varit 3 tim som nått 12,5 miljoner (!!!) TV-tittare.  

LUGI är på herrsidan på en tredjeplats i antalet tittare trots att det finns många andra klubbar som haft betydligt mer sändningstid.

Det är SVT + TV4 som med ca 95 % dominerar sändningstiden.

Hur tänkte man här? Det är väldigt många tittare, så siffrorna är inte rättvisande. Det är ju naturligtvis inte 38 miljoner personer som sett Lugi i TV. Undrar hur man har räknat? Det hade varit mer rättvisande att tala om hur många som såg varje sändning, men det hade antagligen inte imponerat lika mycket. Men det är ju kul att det visas handboll i TV och att det finns tittare som vill se handboll.

H43 rivstartar i elitserien nästa år med fyra raka Skånederbyn. Kristianstad, Lugi, Ystad och Malmö i rask följd. Det blir tufft för de blå. Men det ska bli kul att följa H43 och Roganovic i elitserien. Jag gillar "Kos" som tränare och hans sätt att lära spelarna att spela ett offensivt försvar. Ska också bli intressant att se om Roganovic har börjat tappa i styrka, har åldern börjat ta ut sin rätt.

Undrar förresten när Svenskhandboll lägger upp info om de nya elitserieklubbarna på sajten? Man kan inte direkt beskylla Svenskhandboll för att vara snabba.

Skönt också för en skåning att SM-finalerna går i Malmö nästa år. Då slipper Kristianstad fansen att åka så långt.


Kommentarer
Postat av: Hutteboll

Även om du nu inte ditt hjärta klappar för H43 så kan det väl inte ha undgått dig att "Kos" inte längre tränar blåklockorna. Ny tränare är Robert "Knirr" Andersson. Bara lite info såhär på morgonkvisten.

2013-06-28 @ 08:20:39
URL: http://twitter.com/hutteboll
Postat av: Bigge

Det var bedrövligt av en handbollsskribent.

2013-07-03 @ 16:28:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0