Ända in i kaklet

Herrarnas elitserie är ju helt otroligt jämnt ända in i slutet. Det skiljer inte mer än fyra poäng mellan 1:an och 7:an. Men visst känns det som om det är fördel Kristianstad när det gäller seriesegern. Kristianstad har tre matcher kvar och möter Aranäs, Hammarby och Västerås. Det lär åtminstone bli två segrar och då är det bara Lugi och Drott som som skulle kunna utmana om de kan vinna sina återstående matcher. Lugi ska möta Skövde och Hammarby och jag tror inte att Lugi lyckas vinna dessa båda matcher. Drott ska möta Alingsås och Guif. Det blir tufft även frott Drott att vinna sina matcher. Så allt verkar som sagt upplagt för Kristianstad att få välja motståndare först.
 
Men vilket lag som tar den sista slutspelsplatsen är betydligt mer öppet. Jag tror faktiskt att Skövde fixar den sista platsen. Lite snopet för Hammarby i så fall som verkligen har överraskat i år. Tänk vad svårt svenska lag har att möta ett offensivt försvar!
 
I år skulle HK Malmö som ni vet nå en SM-final. Så blir det inte och det är inte ens säkert att man klarar sig kvar i elitserien. Men inget ont i att ha en vision att sträva efter. All verksamhet mår bra av att ha mål att jobba mot. Och kanske kommer framgångarna någon gång i framtiden. Det ser ju lovande ut med Magnus Andersson vid rodret och med ett nyförvärv som Stian Tönnesen. Men det är ju en försvagning att tappa Rasmus Skram, även om han varit lite blekare i år.
 
Till SM-final lär istället Kristianstad gå. Med sitt otroliga publikstöd och fördel av fler hemmamatcher så har jag svårt att tänka mig att Kristianstad kan missa en SM-final.
 
Jag har fortfarande Kristianstads bortamatch mot Lugi på näthinnan. Det var också ett tydligt exempel på hur svåra Kristianstad är att slå när man har hemmaplan. Och det stödet hade man även borta mot Lugi. Den tillresta klacken klassade ut Lugis publik och det var tydligt att se att Lugispelarna hade svårt att stå emot trycket. Sen blir det inte lättare att slå Kristianstad om man som Lugi är totalt oförmögna att göra mål när man har ett numerärt överläge. Så är det match efter match och det är fullständigt obegripligt att Lugi fortfarande efter en hel säsong inte har lyckats nöta in ett övertalsspel. Mot Kristianstad lyckades man inte ens att göra ett enda mål under de sex minuter som man var i numerärt överläge. Lugi får hoppas att motståndarna sköter sig och inte drar på sig utvisningar om man ska vinna jämna matcher.  
 
Kristianstads finalmotståndare lär bli Sävehof som vanligt. Sävehof har trots allt den största tyngden och vanan att vinna. Men kanske kan Kristianstad få sin revansch i år. Något måste man ha lärt sig av förra årets kraschlandning i finalen.
 
Har sett några av KIF Koldings senaste matcher. Det är tydligt att Lukas Karlsson är på uppgång. Varför inte en plats i landslaget igen? Tyvärr, så är Kim Andersson å andra sidan på väg nedåt. Det lite enklare motståndet i den danska ligan har inte gjort Kim gott. Men fortfarande kan han slå lysande passningar och blir en förstärkning för landslaget i kvalmatchen mot Polen. Kul att han var sugen på landslaget igen. Det behövs om Sverige ska få en plats i EM. Och med tanke på att EM ska gå i Danmark och att vi skåningar har nära till matcherna så hade det varit snopet om Sverige inte tog sig dit.
 
Lugis Nathalie Hagman har hamnat rejält i blåsväder i Lugi. Hon blev intervjuad i Sydsvenskan i helgen och lyckades säga att hon inte var säker på om hon ville stanna, att hon ville ha höjd lön om hon skulle stanna, att Lugi måste förstärka truppen till nästa år om hon skulle stanna kvar, för annars fick hon ingen utveckling, samt till sist att Lugis ledning pissat på damlaget i år när de lovat stort och hållit tunt. Med tanke på Lugi har en del lite väl konservativa och akademiska personer i ledningen så kan jag tänka mig att de reagerat starkt på ordet "pissat". Men om man bortser från ordvalet så handlar Nathalies kritik om att att Lugi satsat på herrlaget i år och inte ersatt damlaget med nya spelare när de fick en mängd skador. Och det stämmer ju. Herrlaget har fått Hippe och Cleverly under säsongen. Men vad har damlaget fått? Sen är det ju naturligtvis så att det är herrlaget som är dragplåstret i Lund. Det är ju bara att se på publiksiffrorna, så det är ju inte konstigt att Lugi vill prioritera herrlaget. Jag tror varken att Nathalie får eller vill stanna kvar till nästa säsong. Och jag tror inte heller att det blir någon satsning på damerna till nästa år. Lugi har inte de pengarna. Man kommer att satsa på ungdomarna och hoppas att de står ut med Dragan. Tiden där man pratade om Real Lugi försvann snabbt. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lasse

Har läst din blogg från och till nu ett bra tag. Blir lite matt helt ärligt. Känner att när du nu ska skriva så mycket skit och snacka ner Lugi så får du ta reda på fakta innan. Onekligen kan du ingen handboll och kan omöjligt ha spelat själv. När du skriver om spelare,tränare och om spelet så lyser din okunskap igenom. Ganska spännande också hur du hänger ut vissa och onekligen tycker illa om och det är ok men det du skriver om tränare och spelare så verkar du känna dessa väldigt bra. Eller så tror du bara det för jag tror inte dom håller med dig med tanke på att du inte vågar berätta vem du är. Är du rädd att ingen ska läsa vidare om du avslöjar vem du är? Är du så ointressant och konflikt rädd att du bara vågar skriva vad du tycker och tänker så länge ingen vet vem du är?? /Lasse

2013-03-12 @ 21:40:59
Postat av: Olof

Jag har också läst din blogg sen ett bra tag tillbaka och tycker att det är en av dom bästa handbollsbloggar vi har i detta landet så fortsätt som du gör! Kanonblogg!
/Olof

2013-03-13 @ 15:01:44
Postat av: Kalle

Fortsätt Sturmerfoul. Alltid kul att läsa.
Undrar vem Lasse är?

2013-03-13 @ 20:56:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0