Inte en siffra rätt

Jag var fullt övertygad om att Kristianstad skulle ta hem seriesegern och så slutar laget helt plötsligt att spela handboll och får storstryk borta mot Aranäs och hemma med uddamålet mot Hammarby. Nu är det ju inte ens säkert att man kommer bland de fyra bästa och kan missa fördelen med att börja hemma i slutspelet. Antar att man är hårt tränade inför slutspelet.
 
Nu står det i alla fall helt klart att Lugi vinner serien. Sävehof kan i teorin komma förbi men det lär inte ske. Men det är fortfarande helt öppet vilka andra lag som kommer att komplettera de fyra bästa. Men nog borde Kristianstad kunna samla ihop sig och slå jumbon Västerås även om det är en bortamatch. Då skulle den återstående platsen stå mellan Drott, Guif och Alingsås. Känns väl trots allt som om det är vinnaren mellan Guif och Drott som tar platsen. Jag ser fram emot sluttabellen och få veta vilka lag som kommer att mötas i slutspelet. Seriespelet i all ära men det är när det är dags för slutspel som det tänder till i handbolls-Sverige.
 
Men en serievinst för Lugi så kan man konstatera att Axnér har gjort ett bra jobb! Att vinna serien är en ovanlighet för Lugis herrar. Trots de inledande förlusterna mot Guif och Alingsås efter VM-uppehållet så har han lyckats få laget att undvika det traditionella raset under den andra halvan av säsongen. Jag kan inte låta bli att undra vad Axnér har gjort annorlunda än vad den hyllade Zanotti gjorde när han ledde laget. Grunden till topplatsen är helt klart Lugis utmärkta försvars- och målvaktsspel. Och även om man har lyckats göra en hel del mål framåt så har anfallsspelet faktiskt varit rätt ojämnt under året. Här finns helt klart en förbättringspotential. Det handlar inte bara om övertalsspelet utan Lugi har också för många perioder när spelet helt kör fast. Det är starkt att ändå kunna vinna serien.
 
Frågan är dock hur det kommer att gå i slutspelet. Jag tror fortfarande mer på Kristianstad och Sävehof.
 
När det gäller damerna så är det verkligen kul med H65: s fjärdeplats. Det är kul med en uppstickare. Verkligen starkt också att gå till semifinal i Challenge Cup genom att slå ut Nimes. Vilken värvning H65 gjorde när man tog in Mia Rej.
 
Sävehof, Lugi och Skuru lär gå till semifinal. Sen är det öppet om H65 eller Skövde tar den sista semifinalplatsen. Skövde har verkligen en stor slutspelsvana som kan vara svårt för H65 att bemästra. Det är frågan om jag inte sätter en slant på att Skövde går till semifinal trots att H65 verkar bubbla av självförtroende just nu.
 
Jag har länge försummat mitt favoritlag i norr, Boden Handboll. Det ber jag om ursäkt för. Men hela den här bloggen har ju gått på sparlåga i över ett år nu. Men nu är det i alla fall dags för dessa damer att kvala till allsvenskan.
Omg. 1. 28/3 Kl.19:15 i Linköpings SH, RP IF Linköping- Bodens BK HF
Omg. 2. 1/4 Bodens BK HF - RP IF Linköping
 
Vinst och man har nått sitt mål i att spela i allsvenskan. Förlust och man får en andra chans mot Skara.
Omg. 1. 7/4 Förlorare SemiOff-serie 2 - Skara HF
Omg. 2.13-14/4 Skara HF - Förlorare SemiOff-serie 2
Omg. 3. 20-21/4 Skara HF - Förlorare SemiOff-serie 2
 
Boden var ju nära att gå upp förra året och nu känns det som det kommer att gå vägen. Det skulle i så fall vara en prestation att på så kort tid som klubb nå allsvenskan.

Kommentarer
Postat av: Boden Handboll

Hej
Boden Handboll IF spelar redan i allsvenskan medan
Bodens BK HF skall försöka kvala dit.
6:a blev slutresultatet med Sveriges näst högsta publiksnitt på damsidan 610 st.
Allsvenskans skytteliga vinnare kommer från
Boden Handboll IF Emmy Nordmark.

http://www1.idrottonline.se/BodenHandbollIF-Handboll/BodenHandbollIF1/Siffror/


2013-03-22 @ 01:32:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0