Bredbandslöst

Typiskt nog så slutade mitt bredband att fungera dagen efter SM-finalerna så jag kunde inte skriva några reaktioner. Men det var kanske lika bra.
 
Först något om Drott. Man kan konstatera att ett lag behöver flyt för att ta ett guld. Det räcker inte med att vara bättre än motståndarna. Det är så lite som avgör. För visst har Drott haft en stor portion tur.
 
Drott går till final när Lugi får ett mål underkänt som görs 59:59 och själva vinner man guld på ett mål som görs 59:59 och som är enda gången man är i ledning. Vad är sannolikheten för detta? Man får hoppas att matchdelegaten hade samma järnkoll som Peter den Store.
 
Och flytet innebar också att motståndarlagen fick spelare skadade på löpande band. Seiffert och Hammarstrand försvann i Ystad, Hippe fick en hjärnskakning av Marne före den avgörande semifinalen och Lucau en boll i ögat av Stenmalm i finalen. Med Lucau på plan så är det tveksamt om det blivit guld till Drott.
 
Men en sak kan man inte ta ifrån Drott. Laget har haft en sällsynt moral och kämpaglöd. Vilket gäng fighters som vägrade att ge sig! För det har varit en tuff resa hela vägen. Där man flera gånger var nära att åka ur slutspelet.
 
Och man har en slug och erfaren tränare i Ulf Sivertsson.
 
Men vilken besvikelse det är om Drott väljer att inte spela i Champions League. Tråkigt att laget har så dålig ekonomi. 
 
Lugis damer blev bara bättre och bättre under slutspelet. Vilken otrolig insats man gjorde mot Sävehof i finalen. Det kunde mycket väl ha blivit guld till de vinröda om man hade haft lite mer skärpa i avsluten. Det blev lite för många stolpskott. Nu lämnar Adler och Skogsberg laget. Och antagligen även Hagman. Det ska bli intressant att se vilka som ersätter. Förstår inte riktigt varför Lugi vill värva Maria Olsson som målvakt. Man har ju redan två bra målvakter. Borde inte fokus vara på nio meter? Klart är att Emma Berntsson förstärker från H43. Hoppas även att Vanessa Tellenmark tillsluter. Tänk så snabbt det gick att upplösa ett elitserielag.
 
Sydsvenskan berömde förresten nyligen Nathalie Hagmans frispråkighet. Jag antar att man tänkte på hennes uttalande om att Lugi pissade på damlaget. Det var denna frispråkighet som satte skräck i Lugi och tvingade klubben till krismöten och rop på bestraffning. Det kändes verkligen som en storm i vattenglas. För Sydsvenskan (och Hagman) har rätt  när man också nämner att damlaget inte får samma stöttning som herrlaget. För det är naturligtvis så att klubben prioriterar herrarna. Kanske beror det på att Glasmästarn inte bryr sig om damerna, vad vet jag. Då blir det bara lite löjligt när Lugi förnekar att lagen behandlas olika. Lugi lägger visserligen inte ner damlaget som H43 brukar göra men visst satsar man betydligt mindre på damerna. Så är det bara. Sydsvenskans krönikör tycker att Lugi därmed missar chansen att visa omvärlden att Lugi är en klubb som ger lika förutsättningar till båda könen. Vilka positiva signaler hade det inte gett till alla unga tjejer i omkretsen.
 
Frågan är intressant. Vi är nog alla överens om att klubbar ska behandla killar och tjejer lika, men i realiteten så är inte alla sponsorer lika intresserade av att sponsra damer. Herrlagen är mer i fokus och det gäller även media inklusive Sydsvenskan. Det är lätt att kritisera Lugi för att prioritera herrarna men nog skrivs det också mer om herrverksamhet i Sydsvenskan och i andra tidningar.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Tomas

Jag tänker stötta damerna nästa säsong så det blir fler besök i arenan när damerna spelar än när herrarna gör det.

2013-05-16 @ 11:31:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0