Trött

Tänk att en man kunde döda mitt handbollsintresse så effektiv. Som ni märker har jag svårt att släppa Peter Hanssons agerande.
 
Ilskan ligger och pyr hela tiden. När jag läser på SvenskHandboll: "Peter (Hansson; delegaten) har koll på spelet och klockan på kortväggen. Han är helt övertygad om att till och med skottet kommer efter att tiden har gått ut, säger Ralf Lundberg, tävlingschef på SHF." så blossar ilskan upp igen. Det går inte att från den vinkeln som Peter hade i slutet av matchen ha den kontroll som Peter själv menar att han hade. Och tv sändningen visar tydligt att det inte går fyra sekunder innan bollen lämnar Tingsvalls hand, så hur kan karlen hävda tiden gått ut? En ren lögn! Fullständigt obegripligt.
 
Och ilskan blir inte mindre av att Ralf Lundberg antyder eftersom Peter säger att han är säker så har inget fel begåtts. Vad är det för trams? Peters ord bevisar inget. Varför kontrollmätte man inte istället tiden? Det är ju enda sättet att veta om det var ett felaktigt beslut eller ej.
 
Måtte publiken i Lund inte glömma bort det som hänt!  
 
Hoppas i alla fall att förbundet drar lärdom av det inträffade. Två matcher i slutspelet som där domare och delegater fattar fel beslut när det gäller tiden är två för mycket. Nu gäller det att säkra att det aldrig mer inträffar. Det måste finns någon teknik som man kan utnyttja för att avgöra om mål görs före eller efter slutsignalen. Och med tanke på att domarstandarden hela tiden verkar sjunka så måste man ändra praxis så att förfördelade lag kan få upprättelse. Det är dags att tillåta omspel av matcher när uppenbara misstag har gjorts av domare eller delegater annars kommer det här bli ett växande problem som i förlängningen hotar handbollens existens.
 
Nog om detta. Jag gör som kungen och vänder blad.
 
Finaldagens domarpar och delegater är utsedda. Utifrån svensk domarstandard så känns det som ett bra val.
DAMFINALEN mellan IK Sävehof - Lugi HF döms av:

Jonny Ahlvin & Mikael Eketjäll

Delegater: Lasse Berndtsson & Peter Olsson

HERRFINALEN mellan IFK Kristianstad - HK Drott Halmstad döms av:

Mirza Kurtagic & Mattias Wetterwik

Delegater: Björn Ericsson & Axel Wester

 

 

 

 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0