Ännu ett derby

Idag är Kristianstadborna åter på besök i Lund. Pulsen stiger. IFK är ju ett lag som man gärna vill besegra. Inte bara för att de håller på att bygga upp en maktposition inom svensk handboll med ett framgångsrikt lag och ett fantastiskt handbollsintresse i staden, utan också för att IFK: s supportrar närmast är fanatiska. De är verkligen både engagerade och ovanligt enögda. Vi pratar kulturkrock jämfört med publiken i Lund. Det är land mot stad, vanligt folk mot akademiker.
 
Risken är dock stor att Lugi förlorar både handbolls- och publikmatchen. Även om Lugi idag satsar både på sambaorkester och tifo, vilket jag verkligen uppskattar, så är jag ändå rädd att IFK-klacken kommer att höras mest. Men vi får väl se.
 
Kul att Lugi förutom lite extra arrangemang på läktarna även har fixat ett dubbelarrangemang. Det är härligt med en helkväll full med handboll. Herrmatchen lär väl landa på någonstans mellan 2500 och 3000 åskådare. En riktig handbollsfest kan man säga. Det känns skönt att tänka på annat efter fotbollsherrarnas miss mot Portugal igår.
 
Lugis damer, som enligt tränaren Brljevic går på knäna, kan dock få det svårt mot Spårvägen så jag hoppas på en stor uppslutning på läktarna redan under dammatchen.
 
Några ord om H43: s vinst mot Malmö i måndags. H43 är underskattade. Så länge laget inte drabbas av skador så kommer man att ta fler poäng. Förutom hyfsade spelare så verkar laget vara sammansvetsat och det räcker långt i handboll. Frågan är dock om det räcker till slutspel men chansen finns definitivt.
 

Kommentarer
Postat av: Ebbe

LUGI vann både mot Spårvägen, Kristianstad och publikmatchen. Det var inte många rätt!

2013-11-23 @ 13:13:52
Postat av: Undraren

Undrar var man hittar Ebbes tips och tankar.

2013-11-23 @ 19:23:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0