En match mot Drott

Efter det oavgjorda resultatet (höll på att skriva förlusten) mot H43 så uttalade Axnér sig och apropå de byten som Lugi gjorde och som ledde till att H43 kom tillbaka i matchen. Han sa: - "Vi har ju spelat så i alla matcher med exakt samma byten. Vi kan inte bränna ut sex spelare i 60 minuter, kanske vi kunde gått hårdare på någon". Men det är ju inte sant. Inte fasen har man gjort samma byten i alla matcher. Vad har hänt med Axnér? Har tidigare uppfattat honom som tuff i sina uttalanden men ärlig. Sanningen är troligen att man drabbades övermod och gav sig på samma byten som man gjorde mot Ystad. Men det är skillnad att skicka in B-uppställningen mot ett lag som gett upp och ett lag som fortfarande kämpar. Övermodet från Axnér & Co ledde till en tappad poäng. Det kunde man gott ha erkänt. Men det är väl enklare att kritisera andra än sig själv. Och om man nu alltid gör dessa byten varför upprepade man inte dessa igår mot Drott?  
 
Matchen igår var ingen höjdare. Rätt avslaget och två lag som inte spelade särskilt väl. Tycker att det var starkt gjort av Drott att med flera spelare skadade spela jämnt med Lugi. Tycker framförallt att kantspelare Anton Halén gjorde en bra insats från nio meter. Ett mysterium att han inte utsågs till matchens lirare.
 
Kan konstatera att Lugi fortsätter att spela knackigt. Det känns krampaktigt. Nu är ju säsongen lång och mycket hinner att bli bättre, men det är konstigt att laget efter 11 matcher fortfarande inte kan prestera bättre. Allt för ofta blir anfallsspelet alldeles för försiktigt och då spelar man mer i sidled än i djupet. Känns också som om laget saknar en hel del kämpaglöd. Tänker bl a på situationen i andra halvlek där Tingsvall och en Drottspelare försökte komma åt en förlupen boll och Drottspelaren kastar sig efter bollen medan Tingsvall lite halvslött bara böjer sig ner. Naturligtvis fick Drottspelaren tag på bollen. Det finns fler sådan exempel som visar att Lugi inbland saknar glöd.
 
Det är tur att det inte är slutspel nu. För då hade Lugi aldrig gått till final.
 
Tingsvall är förresten ett mysterium. Han kan vara fullkomligt lysande under en match till att helt plötsligt bara spela i sidled. Det är svårt att hitta en mer ojämn spelare.
 
En som jag tidigare varit kritisk mot är Joakim Ernstsson. Men i år tycker jag att han är bra efter förra årets besvikelse. Han är otroligt duktig på att dra på sig bevakning och spela sina medspelare fria. Men jag vet ju vad han kan. Har sett honom spela många matcher i Danmark där han varit bland de bästa på plan. Kul att Lundaborna äntligen får chansen att se hans kvaliteter.
 
Och varför värvar Lugi inte en målvakt? Igår sa Espen Christensen att han kände sig sliten och att han därför inte riktigt kom upp på rätt nivå. Det är självklart att han behöver avlastning i målet. Och antalet matcher ökar ju också risken för en skada. Förstår inte att Lugi vågar låta bli att värva. Man kan inte förvänta sig att Johan Larsson eller de andra unga målvakterna skulle kunna fylla upp kostymen efter Espen om han blev skadad.

Kommentarer
Postat av: Ebbe

Grattis LUGI till vinsten!

2013-11-14 @ 18:02:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0