En vecka

Det var väl en vecka sedan Lugi slog Kristianstad. Det var en rolig Lugikväll. Först vann damerna lätt över Spårvägen. Med tanke på allt snack från tränare Brljevic om att Lugitjejerna gick på knäna så var det förvånande att se hur pigga de var och hur enkelt de kontrollerade Spårvägen. Men en sak förvånade mig. Om nu laget är så slitet varför väntar man på att gå runt på spelarna i laget tills det återstår 10-15 minuter och man leder med 10 bollar. Varför denna ensidiga matchning av vissa spelare? De spelare som fick chansen visade sig dessutom hålla god elitseriekvalitet. Det är obegripligt.
 
Och sen vann herrarna mot Kristianstad. Det var en verklig holmgång mellan två lag som inte vill förlora och som båda har ett lysande försvarsspel. Kristianstad inledde bäst men Lugi kämpade sig i kapp och förbi. Det har faktiskt varit ett genomgående tema för Lugi i år. Man ger aldrig upp och har vänt många matcher på slutet. Det är en egenskap som kommer att vara nyttig i ett slutspel.
 
Det var många i Lugileden som var stolta över arrangemanget runt Kristianstadmatchen. Och visst var det roligt att man ansträngde sig lite extra men tyvärr var det som vanligt lite väl amatörmässig, ja nästan på gränsen till pinsamt. Försöket till Tifo var största bottennappet. Trodde man verkligen att det skulle vara festligt att dela ut vita och vinröda lappar och låta publiken vifta med dem till Lugis signaturmelodi? Det blev bara löjligt. Då var det betydligt häftigare med det inledande fyrverkeriet. Mer sådant! Och den inlånade sambaorkestern borde ha spelat samba och inte försökt samverka med publiken. Man höll ett sådant speedat tempo att det inte gick att klappa i takt. Det är också tråkigt att behöva inse att Kristianstad har med sig en klack på flera hundra till en bortamatch medan Lugi knappt kan samla ihop 10 personer till sin egna klack i hemmaarenan.
 
Sen förstår jag inte hur Lugi flera gånger under matchen kunde nämna att Lugis nästa hemmamatch var mot Sävehof den 8/12 när man dels möter AEK på lördag och Guif den 4/12. Hur kan man ha så dålig koll och komma med så felaktig information? Vill man inte ha publik? Sen är det också dåligt att matcherna mot AEK och Guif spelas i gamla idrottshallen. Men det är ju inte Lugis fel utan beror på en Arenaledning som hellre vill hyra ut Arenan till andra aktiviteter.
 
Och apropå AEK. Vad är det för idioter till fans som laget har som knivhotar Lugisupportrar och som tvingar dem att sluta heja. Det är ändå skönt att konstatera att huliganer är ovanliga inom handbollen. Måtte det inte bli vanligare.
 
Lugi har en bra chans att slå AEK efter vinsten borta, men AEK är inte dåliga och kan vända till vinst. Hade nog inte skadat med lite stöd från läktarna. Men visst är Lugi favoriter.
 
Några funderingar. Vad är det för fel i Ystad och Skövde? Något verkar inte stämma med lagkänslan i båda klubbarna. De verkar inte vilja fightas och då vinner man inga matcher i handboll. Det kan bli tufft att vända trenden. Alingsås däremot smyger fram mot toppen. Känns mer och mer som Kristianstads utmanare om guldet. Tycker fortfarande det var otroligt korkat av Sävehof att kicka Franzén.
 
Pinsamt var det att se Drott spela mot Aalborg i helgen. Vilken utskåpning! Måste vara tufft för Drott att åka runt i Europa och få storstryk och samtidigt slitas ner så att man går dåligt i elitserien också. Undrar om man inte ångrar sitt beslut att ställa upp i Champions League.
 
Tråkigt att det till sist ändå blev en operation för Kim Andersson. Vi ska nog inte ställa några större förhoppningar på Sverige i EM. Det kommer att bli tufft.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0