Torsdag

Skrev i förra inlägget att så länge inte Lugi värvar ytterligare en målvakt så kommer man att tappa poäng då och då. Och jag fick rätt direkt. Christensen fick en boll i huvudet på uppvärmningen och genast så fick Lugi problem. Det är tur att Lugi har en stark lagmoral som gör att man lyckades få en poäng trots underläge med sex bollar när det återstod en kvart. Men inte hade väl så många räknat med att Lugi skulle ha tappat fem poäng på de sex inledande omgångarna? Det kan man knappast vara nöjd med i de vinröda leden. Och frågan kvarstår: när kommer Lugi att värva en målvakt? Kan det vara så illa att man inte har råd?
 
Glömde förresten en sak i förra inlägget. Det är ju inte så vanligt att Lugi spelar internationell handboll. Men det ser ändå inte så proffsigt ut med ett matchblad på engelska med ett antal grammatiska fel. Det borde finnas någon i akademiska Lund eller i Lugi som kan skriva hyfsat korrekt engelska som kunde fått uppdraget att skriva.
 
Serien har hittills bjudit på många överraskningar. Tänk att Malmö och Hammarby fortfarande är obesegrade! Drotts och Skövdes inledning har däremot överraskat negativt.
 
Ett lag som däremot är precis så bra som man kunde förvänta är Kristianstad. Ännu en utskåpning av ett Skånelag igår. Matchen mot Ystad kändes som en kopia av Kristianstads match mot Lugi. Kristianstad presterade en förträffligt försvarsspel och avgör matchen i slutet av första halvlek och sen bevakar man bara resultatet matchen ut. Ystad var chanslösa. Fy fasen vad tunga Kristianstad är att möta! Det var mycket snack om Lugis försvar före säsongstarten men hittills har Kristianstad klart vunnit den kampen. I Ystad var det dock kul att se danske Mikkel Ibsen. Vilken lirare! Hans landsman Mikkel Sjöberg var dock en besvikelse. Magnus Grahn var nöjd med domarinsatsen i matchen men det känns obegripligt. Domarparet Jasmin Kliko och Michael Johansson är inte mina favoriter. Tycker att de stundtals fattar obegripliga beslut men framförallt saknar de den fingertoppskänslan som måga erfarna domare har. Jag tänker på vetskapen att man som domare inte alltid fattar korrekta beslut och att man därför riskerar att missgynna ett av lagen. Bra domare kan justera detta genom att balansera domsluten mellan lagen. Tycker nog att Kristianstad gynnades av domsluten igår.
 
Är det bara jag som tycker att den herrarnas haltande serietabell är irriterande. Det kan fan inte vara bra för handbollsintresset att det är ett sånt kaos med poolspel och lag som spelat så olika många matcher. Det är minsann inte lätt för gemene man att ha koll på hur bra eller dåligt ett lag ligger till.
 
Tråkigt att Sabina Jacobsen har skadat sig igen. Hon har ju slagit igenom i Danmark och är kanske bättre än någonsin. Hon hade behövts i landslaget. Johanna Westberg ersätter men håller inte samma klass.
 
Då är det desto roligare att Önnereds Andreas Berg får chansen i landslaget. Kul att lovande spelare får chansen att visa upp sig.
 
Janne Ekman var en av mina favoritmålvakter när det begav sig. Han spikade igen totalt flera gånger i Lunds gamla idrottshall. Ska bli spännande att se vad han göra för de svenska landslagsdamerna.
 
Spännande blir det också att följa Gudmundur Gudmundsson som danska herrlandslagets tränare. Han börjar 1:e juli nästa år och har tecknat ett treårskontrakt. Frågan är dock hur länge han är kvar. Undrar hur lång tid han får på sig att leverera i ett land som fått smak på medaljer? Förväntningarna är verkligen stora. Jag är ju en mes så jag hade aldrig vågat ta på mig ett sådant uppdrag. Inte ens för den feta lön som Gudmundsson säkert fått.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ebbe

Johan var duktig i målet mot Tatabanya men...

2013-10-19 @ 20:54:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0