Biblioteket

Åkte till Hamburg i helgen för att se Hamburg möta Kiel. Och visst blev det en upplevelse. Härlig känsla att se över 11 000 på läktarna, otroligt tryck i hallen och fantastiska spelare. De märktes tidigt att Kiel var det bättre laget men ändå så lyckades Hamburg spela jämnt med Kiel tills det återstod en 10 minuter av matchen. Men sen ryckte Kiel loss och vann med sex bollar. Champion League-mästarna har alltså inlett med två raka förluster. Men så har man inte mindre än nio nya spelare i laget. Det tar naturligtvis tid att spela ihop ett nytt lag. Kiel var som vanligt en maskin som direkt straffade Hamburgs misstag. Mycket pekar på att kampen om mästerskapet kommer att stå mellan Kiel och Flensburg.

Hur gick det då för svenskarna?

I Kiel stod Sjöstrand i mål de första 45 minuterna och var lysande större delen av tiden. När han mattades en bit in i andra halvlek kom Palicka in och spikade igen sista 15 minuterna när Kiel ryckte ifrån. Ekberg fick spela de sista 2-3 minuterna när matchen var avgjord. Undrar hur mycket speltid han kommer att få under säsongen? Han kom in och sköt två straffar varav han missade en.

I Hamburg fick Nilsson spela framåt större delen av matchen och gjorde en bra insats och några mål. Men jag är fortfarande tveksam till om han håller internationellt.

Trots att Carlén avslutat sin karriär så presenterades han i laget före matchen. Det kändes märkligt.

Även om det var häftigt att ha sett en toppmatch i tyska ligan så blev jag inte enbart glad och lycklig. Kontrasten mellan denna match och de kommande matcherna i Lunds arena, Biblioteket, var för stor.Tanken på att jag snart skulle få uppleva bristen på stämning i Lunds arena och behöva reta upp mig på taffligt arrangemang drog ner glädjen.

Men kanske blir det roligare än förväntat att gå på match i Lund. Lugi har ett uppstartsmöte för klacken på torsdag. Det lovar gott!  Och vem vet kanske får vi en ny speaker. Och mycket pekar i alla fall på att det kommer att gå bra för Lugis båda elitlag.Det brukar ju påverka publiksiffran och stämningen.