Derbyt

Först något om arrangemanget. Bjöd Lugi på några nyheter? Hade man ansträngt sig för att göra det roligare att gå på handboll och kommit på något nytt? Svaret är det samma som de senaste åren, dvs nej. Något annat var väl inte att vänta. Samma inspring, samma speaker och samma trötta klack. Lugi visar som vanligt att man inte bryr sig särskilt mycket om att skapa en handbollsfest.
 
Men jag måste i ärlighetens namn tona ner min kritik mot Lugis speaker en aning. Att det inte går att höra vad han säger är inte enbart hans fel. Ljudanläggningen i Biblioteket är undermålig. Var och såg H43 mot Kristianstad och det gick inte heller då att uppfatta särskilt mycket av det speakern sa. Och de förinspelade intervjuerna med Axnér som visas före matchstart går inte heller att höra. Jag uppfattade två ord av det Axnér sa: "match" och "Knirr". Så det projektet kan man lägga ner. Det är fullständigt meningslöst att visa de här intervjuerna.
 
Nu till matchen. Lugi är inte i toppform och det är väl för tidigt att begära. Kombinationerna i anfallsspelet fungerar inte och det slarvas för mycket. Försvarsspelet läcker förvånansvärt mycket trots Jernemyr eller antagligen pga Jernemyr. Det tar naturligtvis tid att spela in en ny kugge i försvaret. Och Jernemyr själv behöver tid att ställa om sig till svensk domarstandard och till elitserien. Det var värst vad han diskuterade med domarna igår och skällde på sina medspelare. Sen är det en annan sak att de två utvisningar han drog på sig antagligen bara hade lett till frikast i Spanien. Det var inga större förseelser precis.
 
Men det är egentligen inte bra att domarna i elitserien håller en helt annan nivå än övriga Europa. Vi måste antagligen börja tillåta ett hårdare fysiskt spel. Med matchen mellan Hamburg och Kiel på näthinnan så är det bara att konstatera att det är en sån otrolig skillnad på fysisk nivå mellan tysk och svensk handboll att det nästan är löjligt. Det skulle underlätta för svenska lag att konkurrera utomlands om vi anpassade oss till en internationell nivå. Det går ju inte att begära att handbollsvärlden skulle anpassa sig till oss.
 
Att det blev vinst för Lugi kan man tacka Tingsvall och Christensen för. Hoppas Lugi kommer igång så att man inte måste förlita sig på individuella prestationer för att vinna för då lär det bli fler förluster i serien. Och måtte inte Christensen bli skadad! Det är oroväckande att det inte finns ett alternativ i målet.
 
Om Lugi hade räknat med att Simon Jepsson skulle blomma ut på vänster 9 så får man nog vänta ett tag till. Det räcker att som försvarare att peta till honom så kommer han helt av sig. Han behöver ett rätt stort antal kilon till och en större portion mod för att motivera varför Lugi inte värvat en spelare på positionen.
 
H43 är inte så dåliga trots två inledande förluster. Jag tycker att laget är bättre än förväntat. Roganovic är inte lika bra och explosiv som förr men håller ändå hög klass. Zaimovic var återigen riktigt duktig och målvakten Jacobsson spelade jämnt med Christensen. Men man har en tunn trupp och har mattats på slutet i de två inledande matcherna. Och blev Geissler skadad igår, det såg inte bra ut, får man det ännu tuffare framöver. Men jag har svårt att tänka mig att kommer att åka ur.
 
Publiksiffran 2598 var inte dålig alls. Och stämningen var god så länge det var jämnt i matchen. Bäst i Arenan var nästan "Kulan" som rev sönder sin tröja i sitt försök att skapa stämning. Det behövs fler sådana eldsjälar.
 
 
 
 
 
Trackback
RSS 2.0