Premiär i biblioteket

Så trött jag blir ibland på staden Lund. Här har H43 hemmapremiär efter att ha återkommit till elitserien. Och man inleder med ett derby mot Kristianstad och så kommer det inte ens 1000 hemmafans. Vad tjänar det till att överhuvudtaget hålla på med handboll? Det är riktigt uselt. H43 hävdar att man är Skånes största klubb med en stor ungdomsverksamhet. Men var är publiken? Var håller alla föräldrar till ungdomsspelarna hus? Jag fattar ingenting.
 
Nu blev det ändå en handbollsfest eftersom det dök upp en bra bit mer än 1000 Kristianstad fans. Ena långsidan var helt orange. Imponerande. Och för en gångs skull blev det inte heller tyst i arenan. Det måste ha känts konstigt för H43 att spela på bortaplan i hemmaarenan.
 
En annan sak som stör mig är att man just nu håller på att bygga om entrén till arenan. Det är ju visserligen bra att man rättar till en av alla de saker som var felplanerade i arenan och flyttar biljettkassan från entrédörrarna till en bit längre in i entréhallen, så att det blir lättare att komma in i arenan när det är biljettköer. Men varför har man inte kommit längre med bygget när säsongen startar? Det ser inte särskilt välkomnande ut.
 
Hur var då matchen? Tyckte att H43 var bättre än vad jag hade förväntat mig. Tror inte att man riskerar att åka ut i år om man får ha spelarna friska. Roganovic är väl inte lika bra längre men håller fortfarande hög elitserienivå. Fahrudin Zaimovic gjorde en bra insats framåt. Och målvaktsmatchen vanns av H43 trots storstryk.
 
Men H43 var numret för litet mot IFK. Efter mitten av första halvlek så hade IFK full kontroll på matchen. Kristianstad verkar ha lyft försvarsspelet ett snäpp till efter att Daniel Lindgren kommit till laget. Och vilket skytte man har med Möller Madsen, Cederholm, Olsson och Gudmundsson. Det blir inte sämre av Lindskog och Pettersson på linjen eller Beutler och Lucao i målet. Kristianstad blir svåra att rubba i år. Kommer överhuvudtaget något lag slå IFK borta i Kristianstad? Det blir svårt med Sveriges största publiktryck och domarna på sin sida. Nog gynnade domarna IFK igår. Kände förresten först inte igen Canbro. Vilket skägg mannen har skaffat sig.
 
Matchen mellan Sävehof och Skövde blev precis den batalj jag hade förväntat. Antar att Skövde var mest besvikna på det oavgjorda resultatet.
 
Och nu laddar jag för Lugiherrarnas premiär borta mot Malmö. Lugis damer vann ju enkelt hemma mot Önnered i fredags. Lika enkelt blir det nog inte för herrarna, men på pappret så bör det bli en klar vinst. Allt annat skulle kännas som en överraskning.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0