Framflyttade positioner

Lugi vann som bekant även den andra jämna matchen mot Sävehof. Det måste kännas skönt för de vinröda med tanke på att det har varit jämna tillställningar som med lite mer flyt kunde istället kunde ha blivit vinster för Sävehof. Men jag tycker att Lugi har varit aningen bättre i båda matcherna och att de trots allt har vunnit rättvist. Lugis försvarsspel har varit snäppet bättre än Sävehofs. Det var ett tag sedan Jernemuren var så stabil.
 
Nu tror jag att Lugi tar en semifinalplats även om det finns en del som behöver bli bättre om det även ska bli en finalplats. Det finns mycket mer att få ut av Tingsvall. Han har inte varit särskilt lyckad hittills. Och spelet en man mer behöver bli betydligt bättre. Skulle gissa att om man summerar alla tillfällen som Lugi varit i övertal mot Sävehof så har Sävehof några måls övervikt. Det är rätt förvånande att Lugi fortfarande inte är stabilare i övertalsspelet med tanke på att det inte är ett nytt problem. Det borde ha funnits tid att rätta till det som inte fungerar. Måste också skriva något om Jakob Wickman-Modigh. Det är svårt att förstå att han bara för tre säsonger sen såg så ohjälpligt klumpig och okordinerad ut på plan. Så bra han har blivit och all heder till Lugi för att man trodde på honom och gav honom chansen att utvecklas. Nu skulle Lugi inte klara sig utan honom. Och han lär behövas nästa år när Lugi ska klara sig utan både Anders Hallberg och Johannes Hippe. Det ska bli intressant att se vem man kommer att värva som ersättare.
 
Guif verkar precis som Lugi redan vara klara för en semifinal. Övriga kvartsfinaler känns mer ovissa. Hammarby fixade en fjärde match mot Kristianstad genom vinsten idag. Starkt gjort. Hammarby är ett märkligt svårspelat lag.. Men jag tror inte att Kristianstad kommer att tappa detta. Den fjärde kvarten mellan Malmö och Alingsås verkar mer oviss. Idag vann Alingsås även om det blev jämnt på slutet. Kan det gå till fem matcher?
 
Passade på att se H43 möta VästeråsIrsta idag. Tyckte faktiskt att det blev en rätt rolig och fartfylld match som kunde gått hur som helst. Så oavgjort var väl logiskt. Trots den tappade poängen kommer H43 fixa en ny plats i elitserien och detsamma gäller Ystad. Sista platsen står mellan Skånela och Önnered. Det känns hugget som stucket.
 
Gnällde ju senast på Lugis ointresse av att locka publik till Arenan och klubbens oförmåga att skapa en festlig inramning. Men det är ju inte bara när det gäller arrangemang som man är lite väl passiva. H43 har de senaste åren flyttat fram sina positioner när det gäller ungdomsverksamheten. Idag har H43 passerat Lugi i storlek, men ännu inte i kvalitet. H43 verkar vara mer på hugget än Lugi och provar nya grepp medan Lugi fortsätter i gamla hjulspår. Även om jag tycker att man förälder gör klokt i att låta Lugi ta hand om sina barn eftersom Lugi har en mer genomtänkt och en modernare syn på ungdomsverksamhet så måste Lugi här börja synas mer och sälja in sitt varumärke. Annars hotar man att tappa inte bara på ungdomsverksamheten utan även när det gäller publik och talanger till seniorlagen eftersom ungdoms- och seniorverksamhet hänger ihop. Dagens match mellan H43 och VästeråsIrsta var inte bara en kvalmatch utan också ett sätt för H43 att visa upp sin ungdomsverksamhet, se annonsen nedan. Tror aldrig att jag sett liknande aktiviteter när Lugi har match. I alla fall inte de senaste åren. Det finns helt klart saker att lära för Lugi hos grannen längre bort i korridoren. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: lugi supporter!

Tycker det får bli bättre tempo mellan dina inlägg!

Sittplats lugna er!

2014-04-24 @ 22:44:08
Postat av: Jonas

Lite nyfiken på vad du menar med att Lugi har "en mer genomtänkt och en modernare syn på ungdomsverksamhet"?
Samtidigt är du nyfiken på vem man skall värva istället för Hippe och Hallberg, en genomtänkt och modern syn är kanske att man inte behöver någon ungdomsverksamhet, värva för fullt istället?

2014-04-25 @ 11:01:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0