Söndagshandboll

Först något om Lugis match mot Alingsås. Jag kan tyvärr kontatera att det är en hel del som pekar neråt för Lugi. Dam- och herrlagen går sämre än förväntat och publiken sviker. Jag studerade två av dem som bär ansvaret för situationen, ordföranden och sportchefen, och de såg riktigt bekymrade ut. Hoppas de inte nöjer sig med att vara oroliga utan att de också agerar.
 
Måste också ta upp det är riktigt oroväckande att herrlaget då och då totalt viker ner sig. Var tog all kämpaglöd vägen mot Alingsås? Förlusten blev onödigt stor. Men kanske hade det kunnat bli jämnare om inte Fredrik Larsson fult hade skjutit sönder Espen Christen och om domarna hade varit lite mer objektiva och inte gynnat Alingsås matchen igenom.
 
Alingsås är på uppgång och det är ett tungt lag att möta. Men det stör mig att man år efter år spelar fult i överkant. Det är något som domarna bör ha ögonen på. Jag har inte glömt slaget på Ernstsson i förra årets SM-final. Undrar vilka övergrepp man kommer att göra i årets SM-final mot Kristianstad. För det lär ju bli de två lagen i final.
 
Lugi får försöka få revansch idag borta mot Drott. Det kan bli svårt nog för de vinröda.
 
Damerna missade finalen Det var ju synd att man inte vågade vinna utan fegade alldeles för mycket. Och det gäller även lagledningen som fortsatte att envisas med att välja Fogelström istället för Hagman och Tortstensson istället för Ahlm eller Roberts. Är det inte dags att en gång för alla att välja kvalitet i anfallsspelet framför försvarsspelet? Nu tror jag visserligen att Sverige ändå kommer att ligga kvar i toppen några år framåt men det gäller att laget blir bättre på kanterna och i mål, för att inte tala om vänsternio, för att det ska kunna bli en guldmedalj. Det är dags att pensionera Torstensson i anfallet. Ska hon överhuvudtaget spela i landslaget så får det i så fall bli som renodlad försvarsspelare.
 
Skriver detta samtidigt som bronsmatchen går. Och kan konstatera att lagledningen återigen gör samma märkliga prioritering. Varför börjar man igen med Torstensson och Fogelström???? Det lär bli en tuff resa om medaljerna ska hamna i Sverige.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0