Upp och ner

 

Det är riktigt dystert att H43 har gått i konkurs. Det är mörkt för H43, för handbollen i Lund och i Sverige. Det är inte värdigt när en klubb går i konkurs och det är verkligen tråkigt för tränare och spelare. Konstigt nog valde H43 att inte i förväg ha en dialog med förbundet vilket är helt obegripligt. Men det är inte första gången de blå klantar till det. Jag är ju ofta kritisk mot Lugi men jämfört med H43 är Lugi mycket mer proffsigt skött. 

Ett tag gick det rykten om att en finansiär skulle rädda H43 men så verkar inte bli fallet. Några gånger for har klubben rest sig på nio. Men inte så denna gång. Nu kämpar man för att rädda ungdomsverksamheten. Hoppas verkligen att man lyckas för Lugi behöver konkurrens. Det tjänar handbollen i Lund på. Herrspelarna lär väl nu spridas för vindarna. Enligt tidningarna så är Zanotti intresserad av att ta over några till Norge. 

Lund borde sluta kalla sig för en handbollstad. Det är inte precis något store intresse i staden. Det är ju mindre än 2 % av kommunens invånare som går på matcher. Och det är tufft för klubbarna att få in sponsorintäkter. För att inte tala om att locka åskådare till läktarna. Än en gång så framgår det att arenan förutom en hel del småmissar är byggd I helt fel skala. Antingen borde den varit större så att man kunde få fler arrangemang eller mindre så att den hade haft rätt skala för en elitserie. Men så ofta I Lund blev det en halvmesyr.   

Betydligt roligare är då dam-EM. Jag hade en god känsla efter träningsmatcherna mot Brasilien. Och den kvarstår efter matchen mot Kroatien. Verkligen starkt att vinna borta mot värdnationen. Det hade inte ett svenskt damlandslag klarat av för några år sen. Tror aldrig att landslaget varit bättre och har aldrig haft så många bra spelare på så många positioner. Svagast är det på kanterna och i mål. Men på niometer är man riktigt, riktigt bra. 

Nu tror jag ändå att det blir jämnt både mot Holland och Tyskland men jag tror på gruppseger. Holland var annars också en positiv överraskning mot Tyskland. Vilket tempo mot de stabbiga tyskorna. Märkligt att Tyskland har så svårt att utveckla sin handboll och spela modernt. Handbollen behöver bli bredare så det skulle verkligen vara roligt om Holland skulle nå framgångar i EM. Det tråkiga med handboll på tv är att man tvingas lyssna på Daniel Kristiansson som måste vara Sveriges mest okunniga och ointelligenta kommentator. Grodorna och plattityderna kommer på löpande band. Då är det roligare att lyssna på surgubben Per Johansson som både är knastertorr och otroligt handbollskunnig. Och det slitsamma gamla radarparet Hellgren/Perlskog håller fortfarande. Jag tycker att de är klart bäst på att kommentera handboll men konkurrensen är ju inte direkt mördande.

 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0