Ett kort omdöme

En kort sammanfattning av svenskarnas insats i EM.
 
Som helhet är det godkänt. Vi är antagligen inte bättre som nation utan plats sju är som väntat. Laget gjorde en riktigt bra match och det var mot Kroatien. Sen hade grabbarna två bottennapp mot Ryssland och Polen. Matchen mot Frankrike gjorde möjligen gott i spelarnas själar men i ärlighetens namn så hade vi aldrig vunnit den matchen om den betytt något.
 
Spelmässigt så hade jag önskat mer från våra nior. Man hade märkligt svårt att få med kantspelarna i matchen. Det var alldeles för få utspel till Petersen och Zachrisson. Målvaktsspelet var godkänt med nådde aldrig de riktigt stora höjderna. Vi hade behövt få ut mer av målvakterna. Försvarsspelet i övrigt var den bästa lagdelen.
 
Mattias Andersson och Johan Sjöstrand gjorde inte bort sig, men jag hade förväntat mig mer av båda målvakterna. Ingen av dem gjorde en stormatch. Bästa insatsen gjorde Mattias i första matchen mot Montenegro.
 
Jernemyr och Karlsson var bäst i laget som förväntat. Men nog börjar Jernemyr tappa lite.
 
Källman skötte sig i försvaret men fick inte mycket speltid framåt. Mot Frankrike började han visa lite av den gamle Källman framåt.
 
Kim EdR var största besvikelsen för mig. Han har gjort en bra säsong i Tyskland men var alldeles för ojämn i EM. Han är som bäst när han kommer i fart och stegar förbi försvararna. Då är han i världsklass. Men när han lufsar fram och hellre går i sidled eller har ryggen mot motståndarmålet då är han inte särskilt bra. Kanske hade han ont i handen ändå för han sköt alldeles för få skott utifrån.
 
Johan Jakobsson tyckte gjorde vad man kunde förvänta. Han har ett jäkla bra skott om han får ta sina tre steg, hoppa och skjuta ostört. Även om jag kan tycka att han borde lära sig att se vad målvakten gör och vända skotten ibland. Men får han inte vara ifred så ser man hans begränsningar. Det är inte mycket lir i grabben. Inga finter, inga underhandskott, inga skott vid sidan av försvararna, inga genombrott etc.
 
Zahcrisson var den största positiva överraskningen. Vilket försvarsspel och vilken kämpe! Hans talang blommade äntligen ut i landslaget. Han visade vilken smart spelare han är på plan. Ekberg får svårt att ta tillbaka platsen.
 
Ekberg är en skugga av sitt gamla jag. Han måste nog byta klubb om han ska komma tillbaka. Jobbigt att se hur man kan tappa självförtroende och klass på så kort tid.
 
Petersen gjorde en helt ok insats. Missade tyvärr några viktiga straffar och det drar ner betyget.
 
Bäst i laget var Andreas Nilsson! Vilken insats framåt från linjen! Imponerande. Först nu förstår jag vad Staffan och Ola sett i honom.
 
Larholm är helt klart i karriärens utförsbacke. Men gjorde en bättre insats i EM än i träningsmatcherna. Slutbetyget är godkänt.
 
Mitt niorna var också helt ok. Lukas Karlsson fick mest speltid och var farlig framåt. Men får ta en del av ansvaret för att anfallsspelet kärvade rejält i några matcher och för att spelet blev så mittcentrerat. Fahlgren fick inte så mycket speltid men kändes lite tunn när han spelade, men helt ok ändå. Båda har dock en lång bit kvar till Duvnjaks standard.
 
Jesper Nielsen och Magnus Persson gjorde inte bort sig men är svåra att bedöma eftersom de inte fick mycket speltid.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0