Frankrike är Frankrike

Skrev i förra inlägget att Frankrike är Frankrike. Men jag trodde egentligen inte så mycket på det. Men visst hade jag fel. Frankrike visade åter igen att man är unika. Handboll handlar mycket om det mentala. Det gäller att ha självförtroende, att våga och att vilja. Det har Frankrike i överflöd. Alla segrar har gett dem en grundmurad övertygelse om att de inte kan förlora. Danmark är troligen det bättre laget men storförlusten mot Spanien förra året satt kvar i spelarnas medvetande. Där Frankrike lyfte sig i finalen vek istället Danmark ner sig. Wilbek må vara en av de mest framgångsrika tränarna i historien men har ändå misslyckats i tre av de fyra senaste finalerna som Danmark spelat. Det säger trots allt något om honom som coach.
 
Och det säger något också om Ola och Staffan. De misslyckas också med att bygga upp ett självförtroende i landslaget. Det kanske är dags att börja prioritera vinnarskallar i landslaget.
 
Niklas Landin togs ut i All star team. Vad ska man säga om det efter finalen?
 
Undrar hur det ska gå nu när Wilbek blir sportchef och Gudmundsson tar över landslaget? Jag blir inte förvånad om samarbetet kommer att slira. För kommer Wilbek kunna låta bli att lägga sig i? Vi får se.
 
Jag kallade Luc Abalo för fuskare. Och det tycker jag fortfarande att han är men han visade också idag att han är en fantastisk spelare, så varför hålla på med dumheter?
 
Och så blev det klart med kvalet till VM i Qatar. Varför nu VM ska spelas där.
 

Här hela playofflottningen:

Ungern-Slovenien

Rumänien-Sverige

Polen-Tyskland

Grekland-Makedonien

Serbien-Tjeckien

Ryssland-Litauen

Bosnien Hersegovina-Island

Österrike-Norge

Montenegro-Vitryssland

 
Några matcher känns väldigt ovissa. Tyskland riskerar helt klart att missa ytterligare ett mästerskap.  Ungern mot Slovenien och Norge mot Österrike kan gå hur som helst. Och Sverige fick väl en hyfsad lottning. Det bör gå vägen även om Rumänien är på väg uppåt.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0