Surt

Det är verkligen ingen skam att förlora mot Kroatien med uddamålet. Men det svider ändå för det här var en match som Sverige kunde eller till och med borde ha vunnit. Matchen avgjordes antagligen i första halvlek när man hade Kroatien i gungning men inte lyckades dra i från. Om jag minns rätt så ledde Sverige med två bollar när man fick straff och en utvisning för Kroatien. Straffen missades och Kroatien vann undertaligheten med två bollar och kvitterade. Där skulle Sverige ha ryckt ifrån. Men slarvade och drog på sig alldeles för många tekniska fel. Var man överladdade eller nervösa? Nu fick man istället jaga hela andra halvlek. Dödsstöten kom sen i andra halvlek när Jakobsson sin vana trogen inte vågade skjuta och istället slog en passning för hundrade gången till Lukas Karlsson vilken Buntic bröt och kontrade in 20-17. Så här nu i efterhand så är det egentligen rätt otroligt att Sverige kunde spela jämnt med Kroatien när båda ytterniorna var totalt osynliga. För det var inte bara Jakobsson som underpresterade, frågan är om inte Kim EdR var en ännu större besvikelsen. Han tillförde verkligen inte mycket framåt. Det är sånt här som skiljer bra spelare från stora spelare. För att bli en riktigt stjärna räcker det inte med att ha fysiska förutsättningar, talang eller teknik. Huvudet måste också vara med. Det var det som utmärkte Bengan Boys att det var ett lag med smarta spelare och vinnarskallar. Det saknas delvis i dagens upplaga. Jag har svårt att förstå hur Kim EdR stundtals kan vara så fullständigt osynligt eller att Johan Jakobsson bara har ett enda skott i sin verktygslåda. Varför provar han aldrig ett underhandsskott, avstämt eller vid sidan av spelarna? Men visst finns det de som vågar. Zachrisson har verkligen varit en positiv överraskning. Han både vågar och vill. Detsamma gäller naturligtvis våra försvarsstjärnor Jernemyr och Karlsson. Lukas Karlsson, Magnus Persson, Patrik Fahlgren viker inte heller ner sig. Lukas var vid sidan om Sjöstrand bäst i går.
 
Nu gäller det att ta nya tag. Visst kan man slå både Ryssland och Polen. Och då kan man fixa en semifinalplats genom att slå Frankrike. Om nu inte Jernemyr inte kan spela mer, vill säga. Måtte han inte ha blivit skadad igår. Det är skönt att man börjar mot Ryssland, så att man hinner vila sig lite. Det borde vara det enklaste laget i gruppen.
 
Frågan är om inte Bröndby hallen är den uslaste hall jag besökt. Vilket ruckel! Troligen det skitigaste golv jag gått på, de sämsta stolar jag suttit på och den fulaste byggnad jag befunnit mig. Det är en skandal att ha ett EM i en sådan hall.
 
Men det var kul att se alla gulklädda. Det är inte många gånger jag hört svenskar sjunga nationalsången så högt. Imponerande gjort. Och det var verkligen gott om handbollsfolk. Jag såg flera domare från elitserien, dignitärer från Svenska handbollsförbundet, tränare och handbollsspelare. Handbolls-Sverige är trots allt rätt litet. Det var t ex många från Lugi på plats. Men att flera av dessa var gråklädda i Lugitröjor var ju ett märkligt sätt att visa att man hejade på Sverige. Hur tänkte man där? All heder till sportchefen Emme Adebo som hade en gul tröja på sig.
 
Är det någon som vet varför snusare gillar att slänga sina prillor i pissoarer? Igår lyckades man fixa så att det blev stopp i de flesta pissoarerna i hallen. Vad är vitsen? Vad är det som är så kul att jäklas med de som tvingas städa och göra rent? Det är ju så jäkla korkat att man baxnar! Det säger en del om intelligensen hos de som snusar, vilket egentligen också förklarar varför man överhuvudtaget snusar. Idioter!
 
Till sist något om domarstandarden. Jag är inte imponerad. Det känns lite väl slumpmässigt när de dömer och visst gynnas storlagen Danmark, Frankrike, Spanien och Kroatien. Inte var väl domarna på Sveriges sida igår?!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0