Toppmatch

Var och såg elitseriens två bästa damlag igår. Kan bara konstatera att Sävehof verkligen är i särklass. Igår var en dag där Sävehof skulle kunna gå att besegra. Sävehof gick inte på alla cylindrarna och skärpan saknades och ändå vinner man relativt enkelt mot ett Lugi som spelade ovanligt bra. Mycket imponerande!. Och segersviten för Sävehoftjejerna lär fortsätta ända tills spelarna lämnar för att bli proffs utomlands eller väljer att sluta spela.
 
Lugi borde änfdå vara nöjda med insatsen. De spelade jämnt med Sävehof större delen av matchen men var aldrig i ledning. Försvars- och målvaktsspel var på topp men framåt haltade det som vanligt även om jag tycker att man spelade ovanligt bra framåt. Hade man haft en lyckad dag framåt också så hade man vunnit. Maria Olsson var riktigt bra i målet och fick priset som Lugis bästa spelare, men jag tycker att Clara Monte-Danielsson lika gärna kunde fått priset. Hon var bra både bakåt och framåt och gjorde flera mål från linjen. Nathalie Hagman märkte av det hårdare motståndet och fick ovanligt svårt att göra mål. Men gjorde ändå några stycken, varav matchens snyggaste, och visade än en gång hur mycket bättre spelare hon är än Hanna Fogelström. Det är fortfarande helt obegripligt hur man prioriterat Hanna i landslaget. Nathalie är överlägsen när det gäller teknik, skott, speluppfattning och speed. Borde inte det räcka? Anna Olsson hade å andra sidan en mindre lyckad dag. .
 
Lugis problem var att Sävehofs också var bra bakåt. I mål gjorde Johanna Bundsen en bra insats. Jag tror hon kommer att bli en given landslagsmålvakt. Hon har i alla fall längden inne. Jag gillar verkligen Ida Odén. Snacka om stridsvagn när hon kommer i andra fas. Vilken härlig vilja och attityd hon har! Jamina Roberts visade att hennes dåliga humör från ungdomen fortfarande finns kvar och surade större delen av matchen. Det var först på slutet när Lugispelarna blev trötta som hon fick utrymme. Sävehofs hårda program börjar märkas. Skadorna kommer nu på löpande band. Igår så smällde Edijana Dafe troligen baksidan av låret. Några skador till så kan nog ett lag skaka Sävehof i en SM-final.
 
H65 vann överraskande mot Skuru igår. H65 blir bättre och bättre. En SM-final är inte omöjlig. Tänk att Lugi tyckte att tränaren Niklas Harris inte höll måttet. Känns lika korkat som när Sävehof sparkade Mikael Franzén.
 
Och nu laddar jag för kvällens derby. Men det känns inte lika angeläget längre. Tror inte att det blir så många på läktarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0