Lugihelg

Först något om herrarna. När jag såg att Jasmin Kliko skulle döma matchen i lördags så utbrast jag spontant att nu förlorar Lugi. Kliko har ju inte precis utmärkt sig för att vara en lyhörd domare som står emot ett publiktryck. Jag har fortfarande hans Drottvänliga linje i förra årets semifinal fyra på näthinnan. Men som Beutler spelade så hade Lugi inte vunnit mot Kristianstad oavsett vilka som hade varit domare. Beutler närmast åt upp Lugispelarna. Men det röda kortet på Ernstsson kan ha varit matchavgörande. Den korta sekvens som jag lyckades se av att händelsen tydde inte precis på ett rött kort. Nu är jag visserligen partisk men jag tycker att Kristianstad gynnades av domarinsatsen.
 
Men Kristianstad var överlägsna och jag har svårt att se hur Lugi  ska kunna vända på detta till en finalplats. Det pratades efter matchen om att Lugis försvar läckte och visst det var inte lika stabilt som vanligt men jag tycker att Lugis stora brist var det undermåliga anfallsspelet. Före matchen skrev jag att det var många saker som var tvungna att fungera för Lugi för att lundaborna skulle ha en chans. Det var inte så mycket av det som föll in. Nu kan det mycket väl bli tre raka segrar för Kristianstad. Vinner inte Lugi hemma på onsdag så tar slutspelet snabbt slut för Lugi.
 
Måste nämna något om Kristianstad fansen. Finns det mer enögda och osportsliga fans i svensk handboll? Tror inte det. Rätt fult att bua åt Tingsvall efter det att han fått en smäll som gav en blödning i ögat. Och det är inte första gången. Minns för något år sedan när Hallberg nitades med en knytnäve så att ögonbrynet sprack och sen buade man åt Hallberg resten av matchen. Känns som ett hån när publiken har en banderoll där det står att man ska älska och inte hata när man sen verkligen lägger ner krut på att hata.
 
Det mesta pekar på att arenan äntligen blir slutsåld på onsdag. Då har man nått ett delmål. Återstår att se om det blir en handbollsfest också.
 
Det såg ut att bli en helmörk helg för Lugi när damerna också låg under mot Skuru i slutet av matchen. Men Lugi lyckades vända till vinst. Starkt gjort! Det kändes som om Skuru efter att ha tappat två finalplatser på raken mot Lugi inte riktigt trodde på möjligheten att vinna mot Lugi utan vek ner sig på slutet. Blir lätt så att man inte vinner när man är för rädd för att förlora. Den här mentala skillnaden kan mycket väl innebära att Lugi går till sin tredje raka final även om spelet inte riktigt flyter på för Lugi. För det var en match i går med lite väl många tekniska fel. Och hade inte Ringdahl och Friberg storspelat så hade Skuru vunnit. Den här matchserien går väl till fem jämna matcher. Och som sagt jag tror att Lugis huvuden fixar finalplatsen.
 
Förra årets slutspel lyfte fram handbollens i bland bristande proffsighet. Jag tänker på alla märkliga och felaktiga avgöranden i slutsekunderna som inträffade med Peter den Stores pinsamma agerande i Lugiarenan som höjdpunkt. Det var många som sa att det var ett problem som handbollen måste ta tag i. Men jag kan inte se att någonting hände och nu har handbollen återigen hamnat i en knepig situation efter matchen Guif-Alingsås. Jag förstår Alingsås att man inte är helt nöjda med att få ett omspel. Troligen hade man faktiskt vunnit matchen när tiden gick ut. Nu får förbundet ta tag i problemet med tidtagning. Det känns inte rätt att efter en hel säsongs slit ska slutspelen sen avgöras genom felaktiga domslut och protester. SM-guldet ska inte delas ut i ett lotteri. Det måste finnas ett sätt där man kan få bättre koll på klockan och kunna avgöra om mål görs före eller efter slutsignalen. Det borde kunna gå att i efterhand videogranska matchen och samtidigt kunna se vad klockan är exakt.
 
Och nu börjar uppladdningen inför onsdagsmatchen!
 
 

Kommentarer
Postat av: Bäst i Sverige

Lite märkligt att du klagar över att IFK-publiken visar känslor, hängivenhet och engagemang, samtidigt är du den störste klagofiguren när det gäller publiken i biblioteket samt din förenings sätt att ordna arrangemang. Lite självkritik vore smakfullt. Välkommen ner till bokhyllorna i morgon då skall du få uppleva en hängiven Kristianstadspublik och jag hoppas för handbollens skull att även Lund kan mönstra och bidra till en festlig stämning. Se, inspireras och lär istället för att som övriga handbolls-Sverige avundsjukt klaga på det som IFK byggt upp under de senaste åren. I mina ögon kan det vara räddningen för den ankdamm som heter Elitserien. Ni i Lund har visat att ni vill haka på tåget som Kristianstad JUST NU drar, gör det med engagemang så är inte steget så stort till en helprofessionell liga.

2014-05-06 @ 20:28:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0