Platta fall

Nu är Ystad och H43 illa ute i kvalet till elitserien, mörkast ser det ut för H43 som annars inledde kvalet bäst. Det var tuffa bortaförluster för de två elitserielagen borta igår. Lutar åt att ett av dessa lag åker ur. För att Ystad och H43 ska klara sig krävs vinster för båda lagen samtidigt som Skånela och Önnered inte spelar oavgjort. Och blir det inte oavgjort i den matchen så krävs det antagligen att det är Önnered som vinner. Det blir en spännande upplösning på lördag. Undrar vad som hänt med H43 på slutet? Är det nerverna? Som lundabo hoppas jag att H43 klarar kontraktet så att det blir derbyn även nästa år. Kan också konstatera att det i Ystads match återigen blev en diskussion om mål eller inte mål i matchslutet. Ystad överväger att lämna in protest sedan deras mål i slutsekunderna inte blev godkänt. Vakna förbundet! Det är dags att hitta ett sätt att få kontroll på händelser i matchsluten. Det får inte vara så att slutspels- eller kvalmatcher avgörs i ett slags domar- och delegatlotteri.
 
Lugis damer gjorde en ofattbart slätstruken insats borta igår mot Skuru. Det var ett vilset lag i upplösning och vad Dragan Brljevic höll på med är obegripligt. Jag har bloggat tidigare om att han ibland coachar minst sagt märkligt. Gårdagen var inget undantag. Varför tog karln inte timeout när Skuru ryckte i början på andra halvlek? Varför vänta tills matchen är körd? Hur kan man vänta med att ta timeout tills Skuru ökat sin ledning från 12-10 till 20-11??? Ett rent tjänstefel och en oförklarlig passivitet. Brljevic såg helt handlingsförlamad ut i time outen. Och jag har fortfarande svårt att förstå hur han byter runt på spelarna i ett hiskligt tempo och på olika positioner. Hur ska man kunna få ordning på spelet då? Det vill till att Nathalie Hagman och Anna Olsson hittar formen tills på söndag om Lugi ska gå till final. Båda var usla igår. Anna Olsson har underpresterat i hela slutspelet och verkar vara helt ur slag. Och igår kunde inte ens Hanna Ringdahl rädda laget. Bäst i går var Amanda Åkerman, som jag annars tycker är en rätt uppskriven kantspelare som ser ut att vara bättre än vad hon i verkligheten är. Lugi har som enda klubb chansen att få två lag till SM-finalerna. Men det kan antagligen lika gärna bli inget.
 
Måste säga något om domarparet Widell och Åström. Inte för att på något sätt se ner på damhandboll men damernas elitserie är troligen lite enklare att döma en herrarnas. Och gårdagens match mellan Lugi och Skuru var inget undantag. Det var en rätt snäll och lättdömd match och ändå klarar inte detta domarpar av att fatta begripliga och konsekventa domslut. Är det inte dags att lägga piporna på hyllan?
 
H65 åkte på en propp i går mot Sävehof. Men man har i de två första matcherna visat att man antagligen för stunden det enda lag som kan hota Sävehof i en match. Tycker att H65 gjort en lysande säsong med tanke på att man också framgångsrikt spelat i Challenge Cup. Tänk att man som första svenska damlag tog hem en internationell titel!! Imponerande av laget och av en tränare som inte platsade i Lugi! Fortsätter utvecklingen så här så kan man komma att utmana ett Sävehof som nu börjar tappa spelare.
 
Och nu laddar jag för att ta emot Kristianstad i morgon. Måtte Lugifansen bli i majoritet på läktaren! Det kan behövas.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0