Efterdyningar

Det känns som om jag först nu har lyckats bearbeta chocken från i fredags. Det var så absurt och obehagligt att se en spelare dö inför ens ögon. Det som skulle bli en handbollsfest var nära att bli en riktigt hemsk händelse att minnas för evigt. Men tack vare hjärtstartare och kunniga åskådare så gick det ju bra till sist. Kan inte låta bli att tänka vad som kunde hänt i andra sammanhang där den här hjälpen inte hade funnits att tillgå.
 
Sådana här händelser går inte att förbereda sig inför men jag tycker att Lugi hanterade situationen på ett mycket proffsigt vis. All heder åt speaker, funktionärer och personal från Lugi.
 
All heder också till Kristianstadfansen som trots att de troligen blev blåsta på en säker seger insåg allvaret i situationen och tysta och samlade lämnade arenan.
 
Det var skönt att se att vi handbollsfans kan uppföra sig i en krissituation. 
 
Hoppas nu att Joacim Ernstsson tar sitt förnuft till fånga och slutar spela handboll. Det har varit lite väl många hjärnskakningar och hjärtproblem sista tiden. Det finns inget som kan motivera att riskera sin hälsa på det här viset.
 
Hoppas nu också att Lugispelarna kommer över chocken och samlar ihop sig. Hur jobbigt det än kan kännas så måste "the show go on".
 
Den andra klubben från Lund hade en betydligt roligare helg. Man lyckades bärga två poäng mot Önnered i en match som kunde ha slutat hur som helst. Det var en viktig seger för de blå som nu lämnade jumboplatsen.
 
Passade också på att se Skjern möta BSV i lördags. Alltid lika kul att se danska ligan. Denna gång var jag extra nyfiken. Hade tänkt att se de fd Lugispelarna Linus Persson och Anders Hallberg spela för BSV. Linus kom in i andra halvlek och gjorde en strong insats i mål och medverkade verkligen till att BSV lyckades få med sig en poäng. Anders Hallberg däremot visade sig vara småskadad¨och satt på bänken.
 
Något som skiljer sig från svensk handboll är hur mycket mer danska spelare och tränare får klaga på domarna utan att det blir en påföljd. Det är helt otroligt hur mycket man får lov att skrika på domarna. Och vad säger ni om Skjernspelaren Daniel Svenssons kommentar på Twitter efter matchen: "Vil du da renden mig i i røven - fuck!!!".
 
Att Joacim Ernstsson gjort sig ett namn i Danmark stod klart för mig när de i danska tv2 inte bara pratade om vad som hänt utan också gjorde en extra tv-sändning om det inträffade.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0