Förnedring

Lugi brukar visserligen ha svårt för Guif borta men det var ju ren förnedring igår. Det var ju löjligt hur uselt Lugi spelade. Det sved i en vinröd själ.
 
Är det Bastieffekten som börjar göra sig märkbar nu? Jag var som ni kanske minns mycket kritiskt till Lugis val av Basti som tränare. Det var ännu ett av en lång rad märkliga Lugibeslut som antagligen beror på att man inte har några uttalade mål för verksamheten än mindre hur man ska nå dit. Jag hade hellre sett att man tog in en tränare med lite nya idéer, varför inte en från andra sidan Öresund.
 
Men sen inledde Lugi med att slå Kristianstad och så rann det på och jag började tro att jag hade haft helt fel i mina misstankar även om det kändes som om segrarna berodde på en hel del flyt och en storspelande Espen Christensen i mål. Men nu verkar flytet ha upphört och verkligheten börjat göra sig gällande. Först en knapp seger mot jumbolaget H43, följt av en turlig poäng mot Ricoh och nu en utklassning från Guif. Och nu är jag riktigt orolig. Anfallsspelet har varit undermåligt under säsongen. Det känns som om bäst före datum har passerats för att köra ett oändligt antal växlar med skytte från 11-12 meter. Och Lugi har inte riktigt den typ av skyttar som behövs. Kanske blir det bättre när Simon Jeppsson är tillbaka. Valet att sätta Milosevic som v9 känns inte heller särskilt smart. Och Tingsvall har inte hittat formen än, om den överhuvudtaget kommer att komma tillbaka. Men försvarsspelet är också märkligt nog märkbart sämre än förra året. Kan det bero på att Milosevic numera både spelar i anfall och försvar?
 
Vi får se vad som händer men jag blir inte förvånad om Lugi nu kommer att dala i tabellen. Det känns ju så där och Lugi lär få svårt att vända de inledande dåliga publiksifforna på hemmamatcherna om laget börjar gå kräftgång i serien.
 
Nu ser jag istället fram mot damderbyt mellan Lugi och H 65. Det ska bli spännande att se vilket av lagen som kommer att skugga Sävehof i toppen. Hoppas att det blir lite stämning på läktarna även om det är en fredagkväll.
 
Och apropå löjligheter. Dåligt av Kim Ekdahl du Rietz att redan nu bojkotta landslaget resten av karriären. Känns som ett mycket märkligt beslut.
 
Och gårdagens mycket rutinerade domarpar i matchen mot Guif och Lugi kläddes av igår. Här har verligen bäst för datumet passerats. Vilka fullkomligt slumpmässiga domslut!
 
Var förresten lite besviken på damlandslaget i matcherna mot Island. Hade väntat mig mer av landslaget. Men det är ju träningsmatch och man vill säkert prova en hel del saker, men skärpning behövs garanterat i EM. Hoppas genrepet mot Brasilien kommer att kännas mer positivt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0