Tronskifte

Var i gamla idrottshallen ikväll och såg damderbyt mellan Lugi och H65. Och det var en riktigt rolig tillställning mellan två bra lag. Det var länge sen jag hade lika roligt på en handbollsmatch. Bra stämning, fullt på läktarna, rolig match med högt tempo och spänning in i det sista. Finns inte många sporter som slår handboll när det är så här. Med tanke på herrlagets publiksiffror numera så skulle kanske alla matcher gå i idrottshallen.Saknar verkligen atmosfären.
 
H65 drog det längst strået och vann rättvist i en jämn match. Sett över hela matchen så var man lite bättre än Lugi. Och detta trots att Jasmina Djapanovic hade en mindre lyckad dag. Bäst i H65 var målvakten förra Lugispelaren Jessica Ryde, Jennie Linnell (tror aldrig jag sett henne så bra) och Anna Johansson.
 
Bäst i Lugi var målvakten Emma Friberg och Hanna Blomstrand (fd H65). Vilken härlig målvakt Friberg är! Jag gillar verkligen hennes spelintelligens.
 
Jag har skrivit det många gånger och gör det än en gång. Tycker fortfarande att det var ett misstag av Lugi att kicka Harris och ta in Brljevic. Det är så tydligt hur mycket mer Harris får ut av sitt lag än vad Brljevic får ut av sitt. När H65-tjejerna strålar av lagkänsla och glädje så hänger Lugi-tjejerna med huvudet. Om man ser till spelartruppen så borde Lugi vinna klart men det gäller ju att få ihop ett lag också. Hoppas verkligen inte att Lugi förlänger med Brljevic fler gånger.
 
Nu har H65 tagit över som etta i Skåne. Frågan är bara hur länge det varar. Med Lugis resurser så borde Lugi kunna ta tillbaka förstaplatsen.
 
Före matchen fick domarparet Widell och Åström blommor. Ja, inte var det för att man är ett skickligt domarpar. För man är nog bland de sämsta i Sverige. Dåliga var man också ikväll.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Tomas

Ja Dragan verkar inte kunna få till anfallsspelet. Jag tror det finns en stor outnyttjad potential i Lugi. Frågan är om de kan plocka fram den.

Vanessa Tellenmark har inte alls kommit in i spelet än. Gör hon det höjer Lugi sig. Sen har vi Ebba E och Jenny C som haft otur men som kan tillföra väldigt mycket så småningom.

Fler måste kliva fram i Lugi. Emelie W och Hanna B tog ansvar och vågade Emma var bra i målet. Mot H65 krävs att fler kliver fram dock.

2014-10-19 @ 15:35:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0