Slut i rutan

Det blev alltså för tufft för Lugi. Grattis Ystad! Sett över matchserien så var man det bättre laget. Ystad var lite hetare, tempostarkare, smartare och betydligt noggrannare. Det ska bli intressant att se det nyfödda Ystad i det fortsatta slutspelet. Kan laget behålla slutspelsglöden kan man mycket väl gå till final.
 
Tungan på vågen idag var Anders Persson i Ystadmålet. Han har inte varit särskilt bra tidigare i slutspelet men idag så spikade han igen. Men i ärlighetens namn så gjorde Lugispelarna honom också bra. Många av de vinröda avsluten var väldigt ofokuserade.
 
Bra i Ystad har också Alexander Borgstedt varit de två senaste matcherna. Det var väl på tiden. Tycker att han varit lite blek tidigare i år.
 
Varför bytte Lugi förresten ut Oscar Jensen? Han spelade ju inte dåligt på något sätt och Espen gjorde det inte bättre när han kom in. Märklig coaching.
 
Ja, då är det alltså slut för i år. På det stora hela så har det gått bättre för Lugi än vad jag hade förväntat. Jag var länge orolig för att Lugi skulle missa slutspelet. Men mycket tack vare Espen Christensen och en en bra moral i laget så blev det ändå till en tredjeplats i serien. Jag skrev redan före seriestarten att det skulle gå tungt för Lugi i år när man tog in Basti som tränare och när man valde att inte ersätta Anders Hallberg. Fattar fortfarande inte varför Lugis ledning medvetet valde att slänga bort en hel säsong. Det hade varit kul att få veta hur man resonerade men jag lär ju aldrig få veta.
 
Nu är det ju bara att ta nya tag inför nästa säsong. Det känns skönt att Axnér är tillbaka men det krävs också några värvningar. Det behövs en mittnia och det krävs förstärkning av skyttet på nio meter. Tingsvall är antagligen på väg ner eller kanske ut och Zoran är definitivt på väg ner och borde väl rent av sluta.
 
Och nästa års målvaktspar känns inte direkt som att de blir den viktigaste lagdelen nästa år.
 
Så viss oro känner jag ändå inför nästa säsong. Lugi brukar ju inte fatta de beslut som jag tycker man borde.
 
Och så hoppas jag att Lugi nån gång fattar att man måste anstränga sig för att locka publik till matcherna. Vad är problemet? Varför är det så omöjligt att prova nya grepp när det gäller marknadsföring? Det räcker inte med vimplar på bussarna och några undangömda annonser för att locka nya åskådare. Och så måste man göra det lite roligare för den publik som trots allt hittar till matcherna.
 
En tröst i bedrövelsen är att damerna fortfarande är kvar i slutspelet. Det blir i alla fall minst en Lugimatch till i Arenan i år.
 
 
 
 
.  
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Vit

I Ystad är det inget problem med intresset. Satsa på egna pågar så kommer publiken.

2015-04-15 @ 07:15:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0