Upp till bevis

Nu är det inte många minuter kvar till slutspelsmatchen mellan Ystad och Lugi. Det känns onekligen nervöst.
 
Damerna satte väl nästan svenskt rekord i tappade bollar när de mötte Skövde hemma senast. Men Lugis herrar var inte långt därifrån mot Ystad.
 
När Oscar Jensen gör en sån kanonmatch i målet så är det en prestation att ändå klara av att förlora. Men så går det när man slarvar och har det ena tekniska felet efter det andra. Slarvet måste minimeras om Lugi ska ha chans till en femte match. Senast var Zoran antagligen den största syndaren. Hur många bollar slängde han inte bort? Jag är rädd att han är på väg att bli ännu en i raden av tveksamma värvningar som Lugi av tradition brukar göra. Övertalsspelet var ju också riktigt dåligt senast. Det tog 5.58 minuter i övertal senast innan Lugi ens kom till ett avslut. Det håller inte.
 
Matchen senast förlorades pga ett uselt anfallsspel av de vinröda men avgjordes av att Lugi drabbades av tre raka tveksamma domslut. Först en utvisning på Leijonberg där utvisningen lika gärna kunde varit sturmerfoul till Lugi. Och sen en tredje utvisning på Wikman Modig som från min vinkel såg ut som en solklar filmning från Lukas Nilsson. Följt av en straff till Ystad som också den lika gärna kunde varit en avblåsning för sturmerfoul till Lugi.
 
Det här med att Lugis anfallsspel varit dåligt hela året beror ju naturligtvis på att Lugi av någon oförklarlig anledning trodde att man skulle kunna klara sig utan en mittnia. Detta trots att varje gång Anders Hallberg var skadad de senaste säsongerna så rasade Lugis anfallsspel.
 
Det gäller för Lugi att ha domarna med sig idag men dagens domarpar dömde bort Lugi för tre år sen just i Ystad så jag blir orolig.
 
Det här blir tufft för Ystad. Känslan är att Ystad har lite mer vilja och någonstans kryper det också på en känsla att Ystad mycket väl kan gå till final.
 
Vi får se om en och halv timme!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0