Upplösning

Det var ju en ovanligt rafflande avslutning av herrarnas elitserie. Vilka lag skulle gå till slutspel och vilka skulle gå till kvalspel? Malmö fixade slutspelsplatsen trots att man tappade fokus på slutet av matchen. Och Skövde hamnade i kvalspelet. Kan konstatera vilken fantastisk utveckling det har varit på Sävehof herrlag sen man sparkade Mikael Franzén och tog in Bagarn. Undrar hur länge Bagarn får vara kvar?
 
Det finns några kvartsfinaler som känns klara för herrarna och en som känns öppen.
 
Kristianstad lär slå ut Hammarby även om det bara blev två bollars marginal idag. Och Guif lär slå ut RIK. Och Alingsås lär slå ut Malmö även om det brukar vara jämna matcher historiskt sett. Däremot känns Lugi mot Ystad öppen. Men jag tror att Lugi går segrande ur kvartsfinalerna. Kristianstad, Alingsås, Lugi och Guif lär alltså slåss om finalplatserna.
 
Damernas kvartsfinalspel är mer ovisst. Sävehof vann i en förvånansvärt jämn match mot Eslöv men lär ändå segla vidare mot finalen. Lugi vann också en jämn match och lär också gå vidare mot semifinal. Skuru mot Heid och H65 mot Västerår/Irsta känns däremot mer ovissa. Men visst lär det bli Skuru och H65 som blir de resterande semifinalparen. H65, Sävehof, Skuru och Lugi lär alltså slåss om finalplatserna.
 
Herrarnas kval till elitserien kan bli en jämn fight. Kan Skövde ladda om? Det känns som en ovanligt jämn och oviss serie mellan Skövde, Ricoh, OV, Önnered, Aranäs och Västeras/Irsta. Jag är inte helt säker på att Skövde fixar att stanna kvar trots att man på papperet är det bästa laget. Men mitt tips är att Skövde, Ricoh och OV fixar de resterande elitserieplatserna.
 
Handboll har tappat åskådare enligt redovisningen av åskådarsiffrorna som släpptes i dagarna. Oroväckande men inte förvånande. Handbollen är ju förvånansvärt dåliga på att marknadsföra sig och på att skapa festlig inramning. Kan  också notera att Kristianstad också tappat åskådare. Den första euforin verkar allså ha lagt sig. Det är ju inte särskilt upplyftande att Kristianstad hamnade på en 24-plats åskådarmässigt. Hetare än så är alltså inte handboll.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej! du som alltid är lika negativ i varje inlägg, kan kanske passa på att föra vidare lite kritik till nästa inlägg. Igår mellan damernas och herrarnas match,var det 50 personer i kö för att handla i resturangen, 1 !! person jobbade, och även vinet var Slut!!!??? redan där? Har man inte haft tid på sig att fylla på. Med andra ord bara lite sämre skött än vanligt...

2015-04-07 @ 18:15:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0