Värvningstider

Efter att inte ha tänkt på handboll på ett bra tag så börjar intresset så sakta återkomma. Som Lugist så hoppas jag att Lugis herrar kommer tillbaka efter att det att klubben medvetet kastat bort förra säsongen. Lugis damer tror jag som bekant inte så mycket på längre. Ett riktigt lyft lär inte ske förrän man byter tränare, vilket aldrig verkar inträffa.
 
Men jag är också orolig för hur Lugi ska klara sig utan storsponsorn Glasmästarn som olyckligt nog inte längre finns bland oss. Ekonomin är ett hot mot att ha två framgångsrika elitserielag och tyvärr känns det som om klubben inte heller har tillräcklig kompetens för att locka till sig nya sponsorer. Men vi får se. Jag kanske är onödigt negativ. Jag har ju tyvärr den läggningen.
 
I herrarnas elitserie så har det varit några intressanta värvningar:
  • Kim Andersson till Ystad
  • Rickard Lönn till RIK
  • Iman Jamali till Kristianstad
Av dessa värvningar är jag mest nyfiken på Iman Jamali. En spelare som trots allt gjorde inhopp under Final Four är inte dålig. Det var väl till stor del hans förtjänst att Iran gick till VM senast. Tror att han kommer att ösa in mål i elitserien. Det vimlar ju inte precis av iranska spelare i elitserien. Just nu kommer jag bara på Payam Hatami som sist spelade i Alingsås.
 
Patrik Liljestrand som ny huvudtränare i Skövde ska också bli intressant att följa. Det är ju en skicklig tränare och kanske kan han få Skövde att äntligen lyfta.
 
Hur det ska gå för Sävehofs damer känns osäkert. Kommer de att tappa sin dominans efter alla spelare som försvunnit? Men de två värvningarna av Rikke Jensen och Stine Lund Andreassen är intressanta. Kul att en dansk stortalang väljer att gå till Sverige istället för att gå till någon annan dansk klubb.
 
Nu i sommar ska det också bli kul att följa herrarnas U21-VM. Det är inget dåligt lag Sverige ställer upp med. Guld känns inte otänkbart.
 
Guld tror jag inte att damernas U19 tar i EM. Men det finns mycket talang i det laget också.
 
Finns det ingen som underhåller sajten Svenskhandboll  under sommaren?? Det står mer intressant om handboll på andra ställen. Ett underbetyg för svensk handboll.
 
Varför är man så dåliga inom svensk handboll på att marknadsföra sporten?
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej! Fin handbollsblogg! Vill du kontakta mig på jimjoj86@hotmail.com för ett nytt spännande handbollsprojekt? Med vänlig hälsning, Jimmy

2015-08-08 @ 10:28:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0