Uppåt

Nu äntligen börjar det peka uppåt för Lugis seniorlag. För herrarna har anfallsspelet blivit lite bättre. Det är betydligt mer tryck i anfall och kontringar. Men framförallt så har försvarsspelet skärpt till sig betydligt. Vilken oerhörd nytta Wickman Modigh gör i försvaret. Det är svårt att fatta vilken resa han har gjort. Från att varit så otroligt valpig och otajmad i rörelserna för något år sen till en fantastisk försvarsgeneral. Och då har han ändå under längre perioder inte kunnat satsa helhjärtat på handbollen. Det är kul att konstatera att man kan utvecklas även efter det att man fyllt 20 år.
 
Men att Lugi som det verkar bli bland de fyra bästa känns helt fantastiskt med tanke på hur ojämna man varit i år. Att komma bland de fyra bästa med minusmålskillnad säger något om hur Lugi varit i år. Men att det ändå blir en hemmaplansfördel i kvarten beror främst på en trots allt rätt imponerande förmåga att vinna jämna matcher, en storspelande Espen Christensen i mål och att serien trots allt har varit ovanligt jämn där i stort sett alla lag kan slå varandra.
 
Nu börjar även en riktig pessimist som jag tro på att det kanske ändå kan bli till en semifinal.
 
I går slog man Guif i en rolig match där det för en gångs skull var riktigt bra stämning på de glest besatta läktarna. Var var alla människor? Det är en skam att det inte ens kommer 1000 åskådare till årets sista seriematch och en match som dessutom spelade stor roll för att kunna bli bland de fyra bästa. Det är förvånande dålig uppslutning på Lugiläktaren där sponsorer och Lugiaktiva sitter. Var är engagemanget?
 
Guif var chanslösa igår men i europaspelet går man bra. Svenska klubblags smala trupper visar att det är svårt att kombinera europaspel med elitserien.
 
Och damerna vann en rysar kvart igår borta. Så här tror jag definitivt på en semifinalplats. Ja, det kan kanske trots allt gå hela vägen till en final i år också.
 
Måste säga något om Karlskrona. Det är verkligen imponerande att en så liten stad kan få fram ett elitlag i hockey och ett i handboll. Prestationen blir inte mindre av att det är två vintersporter som brukar konkurrera om ungdomar och sponsorpengar. Handbollen brukar ju alltid tyna bort i orter där hockeyn är stark. Starkt gjort! Och vilka derbyn det nu kan bli mot Kristianstad.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0