Helgen som varit

Vilken imponerande insats Kristianstad gjorde borta mot Barcelona i helgen! Starkt att spela jämt med katalanerna. Även om jag inte hejar på IFK så blir man ändå lite stolt som svensk att vi har ett lag som inte är en strykpåse i Champions League. Det ska bli spännande att följa laget i de kommande omgångarna.
 
Passade på att se Aalborg ta emot BSV i danska herrligan i lördags. Det var rätt mycket snack om Andreas Palicka som inlett säsongen strålande. Före matchen låg han på 34 % i räddningar men då ska man veta att Aalborg inlett knackigt med ett dåligt försvarsspel. Och detta snitt måste han ha höjt i lördags eftersom han gjorde en ny stormatch. Kommentatorerna sa att även om han var en dyr värvning så var han värd varje krona. Kul! Den andre svensken på plan Anders Hallberg (Lugiguden) i BSV får lite mindre med speltid eftersom han konkurrerar med slovenen Sebastian Skube. Men Anders gjorde inte bort sig och ligger i alla fall topp 6 i lagets skytteliga.
 
Ett intressant inslag i den danska tv-sändningen var att man kunde höra vad domarna sa till spelare och ledare. Jag tyckte det var rolig nyhet. Undrar om jag någonsin kan få uppleva detta i en svensk tv-sändning? Jag skulle så gärna vilja höra vad svenska domarna säger under matcherna. Hur förklarar t ex Jasmin Kliko varför han blåser sönder matcherna? Det som de danska domarna sa under matchen var dock varken särskilt uppseendeväckande eller känsligt. Det var mest tjafs!
 
Det var länge sen jag skrev något om Boden Handboll. De besökte mina hemtrakter i helgen och mötte Lundagård i Allsvenskan. Det var ju en lång resa för Bodentjejerna som tyvärr slutade i en förlust. Det förvånade mig. Hade trott att laget från norr skulle vinna. Vet inte hur aktiva Boden Handboll är på sociala medier, men jag följer dem i alla fall på Instagram. Det ger faktiskt en inblick i deras handbollvardag som är kul att följa.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0