Några matcher senare

Så har några matcher spelats i herrarnas elitserie.
 
Först måste jag säga att Lugis hemmapremiär mot Malmö var en ovanligt rolig historia. Över 2000 på läktarna, jämn och hyfsat välspelad match för att vara premiär och bra stämning. Måtte det hålla i sig. Ja, tryck lär det bli på läktarna i nästa hemmamatch när Kristianstad kommer på besök. Och det lär bli orangefärgat i hallen.
 
Både Lugi och Malmö såg annars bra ut. Lugi spel hade betydligt mer struktur nu när Axnér åter står vid rodret. Och Malmö såg mer gediget ut än vad de gjorde förra året. Tror Dan Beutler i mål innebär ett lyft för Malmö. Om han nu inte sticker iväg utomlands helt plötsligt. Kan också konstatera att domarparet Jasmin Kliko och Michael Johansson inte är mina favoriter. Finns det ett petigare domarpar? Tyckte att det röda kortet på Mirsad Pecikoza var väl hårt utdömt och vem vet det kanske avgjorde matchen till Lugis favör.

Kristianstad inledde ju med att vinna enkelt mot Drott. Men det gjorde ju Lugi också. Vet inte om det säger något om Kristianstad och Lugi eller om det säger mer om att Drott har problem.Troligen det sistnämnda. Drott har varit mer än håglöst i de två första matcherna. Men även om nu både Kristianstad och Lugi vann enkelt mot Drott så tror jag inte att det blir en jämn match mellan de två. Kristianstad kommer att vinna även denna match relativt komfortabelt.

Nykomlingen Karlskrona vann sin första match mot den troliga bottenkollegan Aranäs. Det måste ha känts skönt.
 
Guif visade återigen att man har svårt mot Alingsås. Alingsås och Ystad är troligen de enda lag som kan utmana Kristianstad i år.
 
RIK vann mot Hammarby i en jämn match. Det är två lag som kommer hamna nära varandra i mitten av tabellen.
 
Ett annat lag som kommer att hamna i mitten är Skövde som har inlett med en vinst och en förlust. Vinsten kom mot Ricoh som också kommer att befinna sig i botten. När kommer Skövde att ta steget mot toppen? Samma fråga kan man ställa om Sävehof. Tar Sävehof steget i år eller kommer "Bagarn" att ha ännu ett år av besvikelser?
 
Ännu är det för tidigt att säga något om hur det kommer att utveckla sig i elitserien. Vi får hoppas att det åtminstone blir bra spel och mycket folk på läktarna i år.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0