Som väntat

Ja, det blev ju en orange seger igår som väntat. Men det satt hårdare inne än vad jag hade trott. Hade inte Nebojsa Simic storspelat i Kristianstadmålet så hade det blivit en Lugiseger. För Lugi inledde i ett virvlande tempo som inte Kristianstad hängde med i. Det var riktigt kul att se hur ungdomarna tog för sig, framförallt den unge talangen Alfred Jönsson som gång på gång slet upp i hål i IFK: s försvar. I slutet av andra halvlek så tog dock IFK över och drog ifrån till vinst. Ola Lindgren tog in lite snabbare fötter i försvaret och genast så fick Lugi svårt att göra mål och luften gick ur de vinröda. Den bredare truppen och större rutinen hos IFK gjorde säkert sitt till.
 
Jag jämförde Ola Lindgren och Tomas Axnér igår. Det är kul att se hur olika man agerar som ledare. Ola Lindgren gnällde som vanligt konstant på spelare och domare medan Axnér gick lugnt och stilla längs linjen. Och så finns det de som tycker att Axnér är stökig. Men i ärlighetens namn så var nog Axnér för lugn. Han borde ha tagit en time-out tidigare i andra halvlek när Lugi började köra fast och inte vänta tills IFK hade gått förbi.
 
Nebojsa Simic storspelade som sagt och vann målvaktskampen. Men Lugispelarna gjorde honom också bra. Det kan ju inte vara en överraskning att man inte ska skjuta i sk semafor-höjd på honom och ändå så hade väl Lugi 10-talet frilägen när man just sköt i den höjden.
 
Jag var före matchen nyfiken på Jamali Iman Moorchegani. Han har ett otroligt bra skott, men samtidigt så var han oväntat långsam och lite småklumpig. Det kändes som om han inte kom till sin rätt i IFK men det kommer väl att lösa sig efterhand. Kommer förresten att IFK att förlora någon match i år? För att det ska hända så måste laget bli slitet av Champions League-spelet samtidigt som man möter ett av de bättre lagen som har sin dag.
 
Det var en rolig match med hyfsad stämning. Saknar som vanligt en Lugiklack. Förstår fortfarande inte att det inte kan finnas ett intresse i Lund av att skapa en läktarkultur. 2800 åskådare är ok, men det borde ha varit fullsatt. Ännu en sak jag inte förstår. Varför vill inte Lundaborna gå och se stadens enda elitlag?
 
Trodde aldrig att jag skulle skriva detta, men visst saknar jag Glasmästarn. Det känns tomt att han inte är på plats. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0