Dagen efter

Så var säsongen slut för Lugis herrar. Det känns snopet. Men grattis till Sävehof som trots allt rättvist slog ut Lugi. Sävehof var aningen bättre, inte väldigt mycket bättre som Bagarn sa efter matchen, men lite bättre och lite smartare. Men Lugi kunde ändå ha gått till semifinal. Man hade två missade straffar och sex stolpträffar, hade hälften av dessa gått in så hade Lugi vunnit. Och lite oflyt hade Lugi dessutom med Mirza Kurtagic domslut, som t ex domslutet i Lugis sista anfall där han blåste av för offensivt fel, men där Sävehof spelaren stod en halvmeter in i målområdet. För mig borde det ha varit en klar straff till Lugi. Sånt avgör när det är små marginaler.
 
Och nog var det så att Lugi också tappat en del av den form man hade direkt efter EM. Den största besvikelsen var Simon Jeppsson som varit genomgående blek i matcherna mot Sävehof. Det är ett fullständigt mysterium och ett hån mot sina lagkamrater att han utsågs till matchens lirare igår. Jag är tveksam över hans framtid. Han har de fysiska förutsättningarna för att bli både proffs och landslagsspelare men jag undrar om psyket håller. Det hade räckt att han hade haft en bråkdel av Lukas Nilsson mentala styrka så hade han blivit en mycket bättre spelare. Jag blir alltid frustrerad när en spelare som kan hoppa upp och dunka in mål efter mål från 11.12 meter envisas med att försöka tråckla sig in på sex meter eller ger sig på att skjuta underarmsskott. Eller att hellre passa till medspelare än att gå på egna avslut. Det handlar om att våga utnyttja sin potential.
 
Helt klart dessutom att Torbjörn Sittriup-Bergerud också tappade lite styrfart mot Sävehof. Igår vann Per Sandström klart målvaktsmatchen. 
 
Nu blir det en lång och tråkig väntan på nästa säsong. Undrar vilken trupp Lugi har då. Det är ju klart att flera spelare slutar så Lugi måste trots allt värva ett antal spelare, men har man pengarna till det? Jag skulle vilja att man värvade en målvakt, en vänsternia, en vänstersexa och gärna två högernior. Men det lär ju inte hända.  
 
En eloge till publiken igår. Det var riktigt bra stämning. Mycket tack vare Sävehofklacken. Tänk om alla matcher kunde ha samma inramning!! Synd dock att man byggt arenan så att mycket av ljudet försvinner bort. Obegripligt att man inte valde att bygga en "gryta". Och kan inte någon köpa in en jumbotron så att vi slipper projektorerna som man sällan verkar ha råd att byta lampor på.
 
Nu får alltså Sävehof möta Kristianstad. Det lär bli 3-0 till Kristianstad. Tror inte att Sävehof klarar av att ladda om. Och i den andra semifinalen slår Alingsås ut Ystad med 3-1.
 
Nu får Lugi sätta sitt hopp till damerna. De hade chansen i förra matchen att ta ledningen med 2-0 i matcher för Sävehof var inte bra då heller. Men Lugi var tyvärr ännu sämre. Men det var nära att Lugitjejerna hade kunnat dra ifrån rejält i första halvlek om man bl a inte hade missat flera straffar. Och då hade det kunnat gå vägen. Nu tror jag tyvärr att det blir 3.1 i matcher till Sävehof. Men än finns chansen!
 
OS-lottningen är ju klar nu. Damerna fick en tuff lottning med Holland, Frankrike och Ryssland i samma grupp. Herrarnas är kanske aningen enklare med Polen, Slovenien och Tyskland, men den är tuff den med. Inte är Sverige favorit mot Polen och Tyskland. Och Slovenien verkar vara på uppgång och kan mycket väl slå Sverige i OS. Jag tror att både damerna och herrarna blir trea i sina grupper. Jag ser fram emot OS då handbollen för en gångs skull får uppmärksamhet i svensk media. Ja, till och med i SVT eftersom det inte är säsong för vintersporter. Hockey i NHL verkar annars vara det viktigaste som finns i tv-huset.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0