Ömsom sol, ömsom regn

Först det absolut roligaste. Vilken rysare det blev mot Spanien i söndags och så otroligt härligt det var med OS-platsen. Jag har sällan varit så nervös. Men Niclas Ekberg verkade ju däremot inte särskilt nervös. Jag hade aldrig vågat slå den straffen! 
 
Men det var ett märkligt kval. Spanien verkade omotiverade. Vet inte vad det beror på. Börjar de bli för gamla? Gillar de inte tränaren? Var det underskattning? Oavsett vad så tycker jag det är kul att de inte lyckades kvala in. Jag är ingen fan av spansk handboll, som jag tycker är otroligt tråkig att se på.
 
Slovenien spelade smart och småfult i matcherna mot Spanien och Sverige. Men det lyckades! Till rätt stor del fick man hjälp av domarna, i alla fall i matchen mot Sverige. Det tjeckiska paret var ett skämt. 
 
Men pajasdomare har vi ju gott om i svensk handboll också. Tycker fortfarande att domarnivån är alldeles för låg i landet. Gårdagens par i matchen mellan Lugi och Sävehof var riktigt usla. Svensk handboll måste ta tag i problemet för på sikt hotar domarna handbollsintresset. Med tanke på att Jasmin Kliko väl rankas som den bäste domaren så förstår man problemet. Om Kliko är bäst hur dåliga är då inte de andra. Det röda kortet direkt på Östanbäck i matchen mot Kristianstad var ett klockrent misstag. 
 
Sävehof vann rättvist mot Lugi igår. De var det bättre laget i större delen av matchen men ändå så var det nära att Lugi kom ikapp. Matchen avgjordes av ett domarmisstag i Sävehofs nästsista anfall och av hjärnblödningar på Axnér och Milosevic. Domarmisstaget var att att godkänna Sävehofs mål, tydligare offensivt fel får man leta efter. Och varför tog inte Axnér time-out när man fick bollen med 12 sekunder kvar. Och varför i hela friden får Milosevic för sig att bli match-hjälte och ge sig på att skjuta från 15 meter? Orutinerat till max av båda.
 
Var tidigare säker på att Lugi skulle slå ut Sävehof men efter gårdagen så får man hålla Sävehof som favorit.
 
Igår avtackades också Emme Adebo. Det kommer att bli tomt utan honom. Lugi kommer inte att bli sig likt. Undrar hur det kommer att gå med Lugis mjuka värden framöver? Risken är väl stor att man kommer att börja kompromissa med allt som Emme stått för. 
 
Kan inte låta bli att bli imponerad av Lugis nuvarande enmanna-hejaklack. Det är ju fasen vad mannen sliter. Hur länge kommer han att orka? Något som jag tycker är riktigt trevligt är att han skakar hand med besökarna efter matchen och tackar för att de kom. Verkligen en fin gest!
 
Malmö förlorade mot Ystad. Väntat med tanke på att Pecikoza inte spelade. För att Malmö ska gå vidare krävs att han är tillbaka i laget. Malmö behöver en bredare trupp. 
 
Kristianstad hade svårare än väntat mot RIK och kan tacka Jasmin Kliko för hjälpen.
 
Alingsås visade återigen att man har lätt för Guif.  
 
 

Kommentarer
Postat av: Mr K

Tror och hoppas att Emmes entusiasmen sitter i väggarna. När det kommer till dom.yngre lagen vågar jag svära på det.

2016-04-16 @ 21:12:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0