Oro

Man ska nog inte ställa för höga förväntningar på damlandslaget i EM. Det är något som inte verkar riktigt stämma i laget. Man ska kunna slå Tyskland med ett antal bollar och ändå spelar man oavgjort två gånger i helgen. Framförallt sista matchen mot Tyskland och gårdagens match mot Frankrike visar att laget är otroligt ojämnt. Det är ju ytterst märkligt att laget kan pendla så i nivå. Stundtals spelar man riktigt lysande och stundtals otroligt uselt. Ofattbart att man kan tappa så många mål på så kort tid både mot Tyskland och Frankrike.
 
Och jag är rätt orolig över Signells ledarförmåga. Han verkar inte vara rätt person att styra upp när det börjar kärva för laget. Den ojämna nivån fanns ju redan i OS och det verkar inte vara bättre nu. Det känns som om Signell blir handlingsförlamad när laget börjar tappa spelet.
 
Oroväckande också att Sävehof under Signells ledning tappat formen. Det är också en signal om vad som väntas.
 
Jag tycker fortfarande att det är synd att Helle Thomsen inte kunde vara kvar. Tror det hade gynnat landslaget. Men hon är kanske lite för besvärlig. Hon fick ju kicken från sitt klubblag också. Får se hur det går för henne i holländska landslaget. Jag blir inte förvånad om Holland tar medalj denna gång.
 
Men det finns också mycket som är positivt och lovande i laget. Lagerquists försvarsarbete är riktigt bra, Ekman-Fernis straffskytte är imponerande. Målvaktsspelet är stabilt.
 
På minuskontot är spelet på niometer som känns svagare med en Roberts ur form till vänster och en orutinerad Blomstrand till höger. Och Gulldén och Hagman som är småskadade och kanske aningen ur form.
 
Det är tyvärr så att det inte kommer att bli en svensk medalj i EM.
 
Starkt förresten av Lugi att vinna mot HK Malmö utan Simon Jeppsson. Lugi har ett starkt kollektiv i år.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0